bezár
 

zene

2020. 02. 29.
Nemzetközi négykezess zongoraverseny Kaposváron
400 gyerek érkezik Kárpátaljáról, Erdélyből, a Vajdaságból és Szlovéniából
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nemzetközi négykezess zongoraverseny Kaposváron Március 5-én kezdődik az ötödik ZeneVarázslat elnevezésű nemzetközi négykezes zongoraverseny és kurzus, amelynek idén Kaposvár ad otthont - közölte az MTI.

A verseny hat kategóriában zajlik majd, emellett tanár-tanár, valamint tanár- és diákpárosok is fellépnek. A megmérettetésre 400 gyerek érkezik egyebek mellett Kárpátaljáról, Erdélyből, a Vajdaságból és Szlovéniából - mondta el Várnagy Andrea zongoraművész, a ZeneVarázslat mozgalom alapítója a műsorban.

Hozzátette: esténként koncertek várják a közönséget, színpadra áll mások mellett Vigh Andrea hárfaművész, Marton Éva szoprán, Balázs János, Rohmann Imre, Kurucz Tünde és Bogányi Gergely zongoraművészek. Az esemény Böjte Csaba ferences rendi szerzetes áldásával indul útjára - hangsúlyozta a zongoraművész.

A programoknak a megújult Csiky Gergely Színház mellett más kulturális intézmények is otthont adnak - közölte Fülöp Péter helyettes államtitkár, a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója. Felhívta a figyelmet a társművészeteket is bevonó március 8-i gálaestre, amelyen a komolyzene mellett a cirkusz- és táncművészet, valamint a divat lesz jelen. A különleges gálán egyszerre lesz színpadon Balázs János és Bogányi Gergely, emellett a Palvin Barbara és Zimány Linda által felajánlott nagyértékű ruhákat a kaposvári teátrum művészei mutatják be. Az esten elindítanak egy nemzetközi árverési oldalt is, ahol ezeket a ruhákat árverésre bocsátják, a bevételből pedig hangszereket vásárolnak a zeneiskoláknak.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Molnár Levente operaénekesi pályájáról, szerepekről, (nem csak) magyarországi operajátszásról
Händel oratóriuma az Erkel Színházban, először az Opera műsorán
Deep Purple, Monster Truck, 2019.12.09., Budapest Aréna
Október 30-án fellépett a Yellow Mood és a Folksteps a Három Hollóban

Más művészeti ágakról

színház

Mert szolidaritás nélkül megfulladunk… Mert szolidaritás nélkül megfulladunk…
Enn Vetemaa: Vacsora öt személyre
A Cipolla Collectiva Home Dancing című projektjéről
irodalom

Hát a vátesz, hát ez ilyen Hát a vátesz, hát ez ilyen
A Költő a nappaliban vendége Szálinger Balázs


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés