bezár
 

irodalom

2020. 03. 09.
Kárpát Körút néven indít felolvasósorozatot a FISZ
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kárpát Körút néven indít felolvasósorozatot a FISZ Kárpát Körút néven indít felolvasósorozatot tavasszal a Fiatal Írók Szövetsége, a helyszínek között különböző székelyföldi és felvidéki célállomások szerepelnek.

A körút első részében Kovászna, Kézdivásárhely és Sepsiszentgyörgy oktatási intézményeibe, könyvtáraiba és kulturális tereibe látogat el a szervezet részéről André Ferenc, Borcsa Imola, Marcutio-Rácz Dóra, Seres Lili Hanna és Vajna Ádám. A felolvasósorozat célja az, hogy a székelyföldi és felvidéki műhelyek, irodalmárok, olvasók és a fiatal kortárs irodalom közötti kapcsolatot megerősítsék; továbbá, hogy segítséget nyújtsanak az irodalomolvasás iránt érdeklődők számára a publikációs felületeken való tájékozódásban, a pályakezdésben, illetve népszerűsítsék a fiatal szerzőket - olvasható a közleményben.

Mint írják, a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) hosszú idő óta jelen van a határon túli magyarság kulturális központjaiban, művelődési és oktatási intézményeiben.

A Kárpát Körút áprilisban Csíkszeredába, Gyergyószentmiklósra és Székelyudvarhelyre; májusban pedig Pozsonyba, Nyitrára és Révkomáromba látogat el. A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Kép forrása: Fiatal Írók Szövetsége

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

irodalom

Elég jó anyák, elég rossz életek Elég jó anyák, elég rossz életek
Hidas Judit: Boldogság tízezer kilométerre, Kalligram, 2019.
irodalom

Két fél arc Két fél arc
Nemes Anna: Előled, Noran Libro Kiadó, 2019.
Török Irodalmi lakomák: Afaq Masud Szabadság

Más művészeti ágakról

gyerek

Rendhagyó gyerekirodalmi videókritika-sorozat indul
Meseterasz – A gyerekirodalomra tekintettel
Fejérvári Zoltán Bach estjének visszajátszása


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés