bezár
 

irodalom

2020. 03. 18.
Kötelező olvasmányok hangzó formában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kötelező olvasmányok hangzó formában Színművészek olvasnak fel kötelező olvasmányokat a koronavírus-járvány alatt zajló online oktatást segítve MOTTO - Művészek az Otthoni Oktatásért néven.

Az ötletet Bíró Kriszta színésznő tette közzé egy közösségi portálon. Az ügy mellé állt Fullajtár Andrea színésznő, Ézsöl Andrea projektmenedzser, Kleb Attila fotográfus, a GetCloser Concerts művészeti vezetője, Seres Tamás rendező és Vető Balázs, a Fisherman's ügynökség ügyvezetője - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A projekthez arculat, Facebook-oldal, YouTube-csatorna és internetes tárhely készült, ezeken kereshetőek a feltöltött videók évfolyamok, szerző és előadó szerint is.

A szervezők felvették a kapcsolatot egy olyan interneten szerveződő csoporttal, amelyben pedagógusok osztják meg egymással az online-tanítással kapcsolatos tapasztalataikat. Az oktatók listát állítanak össze azokból az irodalmi művekből, amelyek a tananyagban szerepelnek. Emellett létrehoztak egy csoportot azoknak a színészeknek, akik szeretnének részt venni a kezdeményezésben. Mint írták, máris nagyon sokan jelentkeztek.

A felolvasás videófelvételét mindenki a saját otthonában készíti el, a videókat feltöltik egy tárhelyre, ahonnan technikailag egységesítve, vágva, fényelve a MOTTO honlapjára kerülnek. Innen tudják az online-tanórákon a pedagógusok használni ezeket az anyagokat. A MOTTÓ-ban közreműködő valamennyi személy önkéntes alapon végzi munkáját.

"Bízunk abban, hogy a járvány-veszély elmúltával is használhatóak lesznek ezek a felvételek valamennyi diák és tanár számára. Létrejöhet egy olyan internetes enciklopédiája az irodalomnak, ami most és a jövőben megszeretteti az olvasást a gyerekekkel" - szerepel a közleményben.

A kezdeményezés elérhetőségei: www.motto.suli.hu; https://www.facebook.com/muveszek.otthoni.oktatasert/.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma
Lengyel riportirodalom - Prae 2023/2 lapszámbemutató

Más művészeti ágakról

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés