bezár
 

irodalom

2020. 03. 30.
A Libri irodalmi díjának döntősei
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Közzétette a 2016-ban alapított díjnak idei döntőseit a Libri Könyvkereskedelmi Kft., amely az előző évi legjobb szép- és tényirodalmi könyveit díjazza. A közönségdíjra már március 25-től lehet szavazni. 

A díj nevezési kritériumának 2019-ben 179 könyv felelt meg, a lista 51 kiadó könyveiből állt össze - közölte a Libri Könyvkereskedelmi Kft. a prae.hu művészeti portállal.

Ebből a temérdek mennyiségű könyvből választotta ki kedvenceit a Libri által felkért - ezúttal már 180 tagú - szakmai zsűri, amely olyan neves közéleti személyiségekből állt össze többek között, mint Arató László, Enyedi Ildikó, Fáy Miklós, Fehér Boldizsár, Forgách András, Földényi F. László, Jónás Vera, Krusovszky Dénes, Vecsei H. Miklós, Vojnich Erzsébet és Zacher Gábor. Ők voksoltak kedvenc könyveikre első körben, az ebből kialakult tízes listából az öttagú szakmai zsűri és a közönség választja ki azt a két könyvet, amelyek  májusban megkapják a nívós elismeréseket.

A 2020-as Libri irodalmi díj és a Libri irodalmi közönségdíj esélyesei pedig a következők: Babarczy Eszter: A mérgezett nő, Barnás Ferenc: Életünk végéig, Bodor Ádám: Sehol, Darvasi László: Magyar sellő, Grecsó Krisztán: Vera, Láng Zsolt: Bolyai, Nádasdy Ádám: Jól láthatóan lógok itt, Péterfy Gergely: A golyó, amely megölte Puskint,Tóth Krisztina: Fehér farkas, Závada Pál: Hajó a ködben. 

HIRDETÉS

banner

A végső eredmény az ötfős zsűri tagjaitól függ, akik idén Bálint András Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, Beck Zoltán dalszerző, a 30Y énekes-gitárosa, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa, a Zenélő Egyetem szakmai igazgatója, Fullajtár Andrea Jászai Mari-díjas színész, a Katona József Színház társulatának tagja, Károlyi Csaba Artisjus díjas irodalomkritikus, az Élet és Irodalom főszerkesztő-helyettese, egyetemi oktató és Szilágyi Zsófia Balassa Péter-díjas irodalomtörténész, kritikus, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanára, a Móricz Zsigmond Társaság elnöke

A közönségdíjra viszont bárki szavazhat, ezt március 25-től egészen május közepéig bármikor megteheti a Libri weboldalán

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Gellért András: Befalazott csőgörény
irodalom

Miért hányhat vért a fülemüle? Miért hányhat vért a fülemüle?
Válasz Nényei Pálnak

Más művészeti ágakról

Kamaszlélektan szépirodalmi köntösben
Gyermekkönyv-illusztráció kiállítás online a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria oldalán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés