bezár
 

színház

2020. 04. 08.
A budapesti színházak online videósorozattal jelentkeznek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A budapesti színházak online videósorozattal jelentkeznek Online elérhető videósorozatokkal várja az érdeklődőket a Katona József Színház és a Madách Színház.

A budapesti Katona József Színház a védőmaszkok készítése mellett más módon is szeretne hozzájárulni a járvány elleni védekezéshez: színészeik közreműködésével Vírusvideók címen indítottak videósorozatot. Abban próbálnak segíteni, hogy a hétköznapi teendők során miként vehető fel a harc a koronavírus ellen. "Ebben a mindannyiunk számára szokatlan és nehéz helyzetben fontos, hogy betartsunk néhány szabályt" - hangsúlyozzák a színház az MTI-hez eljuttatott közleményében, hozzátéve, hogy a maszk, a gumikesztyű viselése, vagy a gyakori, alapos kézmosás most akár életet is menthet. A videósorozat első két részében Fullajtár Andrea és Ónodi Eszter látható kutyasétáltatás, illetve bevásárlás közben. A videók a színház honlapján érhetők el.

Szkéné színház

A Madách Színház is újabb videósorozatot indított, Ez mind én vagyok címmel. A sorozat alkalmával a színház művészei készítenek magukról egy rövid videót. Olyan dalt, verset, táncot, mozgást, személyes történetet adnak elő, amelyet szívesen bemutatnak, amelyre büszkék. A Madách Színházban fellépő művészek közül eddig csaknem negyvenen jelentkeztek, köztük Dunai Tamás, Weil Róbert, Sáfár Mónika, Sasvári Sándor, Mahó Andrea és Gálvölgyi János. A videókat a Madách Színház online felületein - a honlapon, a Facebookon, az Instagramon - teszik közzé. A videókat hétfőtől napi rendszerességgel töltik fel - olvasható a színház közleményében. Mint írják, a színház korábbi sorozata is folytatódik. A Madách Színház repertoárja él és visszavárjuk Önöket című sorozatban a társulat tagjai a Madách Színház repertoárjának kiemelkedő dalait adják elő.

 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
John a Latinovitsban
Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá

Más művészeti ágakról

Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés