bezár
 

film

2020. 04. 18.
A Magyar Állami Népi Együttes online előadássorozatot indít
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Állami Népi Együttes online előadássorozatot indít A Magyar Állami Népi Együttes online előadássorozatot indít, hétfő esténként az együttes utóbbi tíz évének legsikeresebb előadásait közvetítik.

 Az este 7 órakor kezdődő előadások a megalapításának hetvenedik évfordulójára készülő Magyar Állami Népi Együttes Facebook-oldalán, valamint a Hagyományok Háza Youtube-csatornáján tekinthetők meg aznap éjfélig - közölte a Hagyományok Háza pénteken az MTI-vel.

Az estek kiegészítője egy különleges filmanyag. A Történetek a Magyar Állami Népi Együttesről című három részes alkotás a társulat alapításának 65. évfordulójára készült, a 17. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon is bemutatták. Az archív és élő felvételeket, interjúkat felhasználó dokumentumfilmben nem csupán a jelenlegi társulat lép színpadra, hanem az egykori tagok is újra reflektorfénybe kerülnek.

"Repertoárunkból úgy választottuk ki a tíz alkotást, hogy méltó módon reprezentálja az együttes sokszínűségét. A Kincses Felvidék és a Megidézett Kárpátalja esetében a tradíciót helyeztük előtérbe, míg a Szarvasének és a Hajnali hold előadásokban a szofisztikáltabb gondolatok is megjelenhetnek a hagyományos zene és tánc mellett" - idézi a közlemény Mihályi Gábor, az együttes vezetője szavait.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán
Az idei Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválról

Más művészeti ágakról

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés