bezár
 

zene

2020. 05. 11.
Elmarad a Miskolci Operafesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elmarad a Miskolci Operafesztivál A koronavírus-járvány miatt idén nem tartják meg a Bartók Plusz Miskolci Operafesztivált – közölte a polgármesteri hivatal sajtóosztálya hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az elmúlt hetekben Miskolc város vezetése az Operafesztivál szervezőivel, szakembereivel együttműködve mindent megtett azért, hogy a járvány szorításában, a veszélyhelyzet ellenére se maradjon el idén a programsorozat, amely immár két évtizede az egyik legfontosabb kulturális rendezvénye a városnak.

"Minden erőfeszítés és küzdelem ellenére mára világossá vált, hogy az Operafesztivált az eddig megszokott módon és feltételekkel idén nem lehet megrendezni" – tartalmazza a közlemény, amely arra is kitér, hogy a károk nagyságát, amelyeket a járvány a kulturális élet területén okoz, egyelőre még senki nem tudja megbecsülni. Azonban Miskolc  továbbra is azon dolgozik, hogy a fesztivál megmaradjon.

A város a nyitóprodukcióként tervezett júniusi José Carreras-koncert ügyében továbbra is komoly erőfeszítéseket tesz, hogy a koncert ellehetetlenülése ellenére Miskolc számára pénzügyileg is a lehető legjobb megállapodás születhessen meg – írták.

Forrás: MTI

Fotó: www.operafesztival.hu

 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
Dukay Barnabás és Szécsi Lőrinc művei Pécsen
Recenzió Ábrahám Márta: Chaconne-kézikönyvéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés