bezár
 

zene

2020. 05. 13.
A nehéz helyzetbe került előadók számára írt ki pályázatot a Filharmónia Magyarország
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A nehéz helyzetbe került előadók számára írt ki pályázatot a Filharmónia Magyarország Pályázatot írt ki a Filharmónia Magyarország (Filharmónia) a koronavírus járvány miatt fellépések nélkül maradt, nehéz anyagi helyzetbe került klasszikus zenei előadók számára.

A szervezet közleményében azt írta, a járvány miatt elrendelt korlátozások következtében elmaradó rendezvények, koncertek miatt súlyos anyagi nehézséget szenvedtek el a munka nélkül maradt művészek. Felidézték: az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága "Köszönjük, Magyarország!" néven, szakmai szervezetein keresztül indít programot a független előadóművészek támogatására.     

A Filharmónia pályázata arra ad lehetőséget, hogy a művészek a korlátozások feloldása után is aktív szereplői maradhassanak a magyar kulturális életnek és az általuk nyújtott programokkal az újrainduló kulturális élet országosan gyarapodhasson.    

A részletek az intézmény honlapján olvashatók. A pályázatokat május 18-ig lehet benyújtani, azok értékelését pedig szakmai kuratórium végzi el május 25-ig.

Forrás: MTI

 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)
Dukay Barnabás és Szécsi Lőrinc művei Pécsen

Más művészeti ágakról

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés