bezár
 

irodalom

2020. 05. 14.
Online rendezik meg az idei Torinói Nemzetközi Könyvfesztivált
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Online rendezik meg az idei Torinói Nemzetközi Könyvfesztivált Az esemény 33 éves történetében először rendezik meg online a Torinói Nemzetközi Könyvfesztivált.

Az olvasók csütörtöktől vasárnapig élő közvetítéseken keresztül találkozhatnak olasz és nemzetközi vendégekkel az esemény honlapján, valamint közösségi (Facebook, Instagram, Twitter) csatornáin.

Az idei rendhagyó fesztivált a szervezők a vírus áldozatainak, azok rokonainak ajánlják, valamint a kórházi dolgozóknak, akik áldozatos munkájukkal számtalan életet mentenek – olvasható az Olasz Kultúrintézet MTI-hez elküldött szerdai közleményében.

A jelenlegi krízishelyzetre reagálva a szervezők a gazdag programkínálaton belül egy extra kiadással is készülnek, olasz és nemzetközi írók, gondolkodók és a könyvkiadók együttműködésével.

Az olasz külügyminisztériumnak, valamint a 82 olasz kulturális és diplomáciai külképviselet hálózatának köszönhetően a fesztivál idei programja széles körben elérhetővé válik az olvasók, az olasz nyelvet tanulók, az olasz kultúra és irodalom kedvelői számára világszerte.

A szervezők a 33. fesztiválnak korábban már a Más életformák címet adták, amellyel a közeli jövő megidézése volt a céljuk. Mint írják, a világjárványtól sújtott Olaszország a kultúra segítségével lépi át az egészségügyi vészhelyzet határait, hogy újból megnyíljon a világ felé.

A fesztivál teljes programja ezen a honlapon érhető el.

Forrás: MTI

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Grecsó fivérek estje
Összefoglaló a 2023-as FISZ Junior felolvasóestjéről
XII. Hajdúböszörményi Írótábor
A botanikus metszőfogak története 4.

Más művészeti ágakról

gyerek

Október 7-én és 8-án színes programok a múzeumban
gyerek

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében
A magyar szocialista kerámia története
Sors-ökológia, Budapest, Kis Présház, 2023. szeptember 15.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés