bezár
 

film

2020. 05. 22.
Deák Kristóf első mozifilmjébe kezd
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Deák Kristóf első mozifilmjébe kezd Az Oscar-díjas Deák Kristóf Az unoka címmel készülő első mozifilmjének gyártását 721,9 millió forinttal támogatja a Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága.

Deák Kristóf - aki első magyar alkotóként nyert élőszereplős rövidfilmes Oscar-díjat a Mindenki című alkotásért - személyes történettel készül mozifilm-rendezői bemutatkozására. Hamarosan kezdődik a szereplőválogatás, a forgatás nyár végén indulhat, a kész film pedig a tervek szerint 2021 őszén kerülhet a mozikba és a nemzetközi fesztiválokra.

Az unoka 40 napos forgatása ősszel kezdődik, a producer a BÚÉK és a Szabadság, Szerelem című filmsikereket is jegyző Zákonyi S. Tamás. Az operatőr Maly Róbert lesz, akivel Deák Kristóf együtt dolgozott a Mindenki-ben. Maly számos elismert rövid- és dokumentumfilmet, továbbá a Szerdai gyerek című mozifilmet is operatőrként jegyzi.

Deák Kristóf elmondta, hogy a történetben az érdekli, mire képes egy középosztálybeli, nagyvárosi "jófiú" akkor, amikor kénytelen kitörni a komfortzónájából, hogy rosszfiúk üldözésébe fogjon és igazságot szolgáltasson a szeretteinek. A napjainkban játszódó mozifilm egy különös bosszú története lesz. Főhőse a szelíd, jól nevelt irodista elhatározza, hogy saját maga szolgáltat igazságot, miután szeretett nagyapja egy különösen lelketlen csalás áldozata lett.

HIRDETÉS

banner

A pályázatokról bővebb információ a https://nfi.hu/hu/palyazatok linken érhető el.

Képek: Nicholas Laclair, 24.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszámoló a 10. Frankofón Filmnapok és Fesztivál programjáról
Phoebe Waller-Bridge író-producer-színésznő pályaképe
70. Berlinale, február 20–március 1.

Más művészeti ágakról

irodalom

(K) mint Kukorelly (K) mint Kukorelly
Cé cé cé pé, avagy lassúdad haladás a kommunizmus felé, Budapest, Kalligram, 2019
Kamaszlélektan szépirodalmi köntösben
art&design

Művészeti oktatás és továbbtanulási kisokos Művészeti oktatás és továbbtanulási kisokos
Válaszok arra, hogy miért, hogyan, illetve hova tovább?


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés