bezár
 

színház

2020. 05. 30.
Harag György rendezőre emlékezik a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Harag György rendezőre emlékezik a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház A 95 éve született Harag György rendezőre emlékezik a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, amely két, Harag által Marosvásárhelyen rendezett előadásról készült tárlattal idézi fel az alkotó személyiségét - közölte pénteken az erdélyi teátrum.

Az erdélyi alkotó a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház magyar tagozatán rendezte meg a Szerelem című előadást, a román tagozaton pedig a Cseresznyéskert című produkciót. Erre a két előadásra fókuszáló kiállítással tiszteleg Harag György rendezői tevékenysége előtt a színház, amelynek Facebook-oldalán június 4-én helyi idő szerint 18 órától lehet követni online közvetítésben a kétnyelvű - magyar és román - tárlatmegnyitót.

Szkéné színház

A kiállítás június 5-től 7-ig, péntektől vasárnapig 10 és 13 óra között lesz megtekinthető a színház előcsarnokában. A járványügyi helyzetre tekintettel ajánlott az előzetes online regisztráció.

Harag György rendező, aki 1925. június 4-én született, az 1962 utáni marosvásárhelyi és romániai színjátszás egyik meghatározó egyénisége volt. Munkásságában szintézist teremtett a realista magyar és a reteatralizált román színház közt, új színházi megközelítést és formát hozva létre, amelyben a drámák pontos elemzését és a nagyrealizmust ötvözi a képiséggel, a metaforikus gondolkodásmóddal, az expresszív, felfokozott színészi játékkal - olvasható a közleményben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
John a Latinovitsban
A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés