bezár
 

art&design

2020. 07. 04.
A Capa Központ összes kiállítása látogatható július 7-től
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Capa Központ összes kiállítása látogatható július 7-től A járványhelyzet miatt ideiglenesen bezárt összes kiállítás látogatható lesz július 7-től a budapesti Robert Capa Kotrárs Fotográfiai Központban, ahol pop-up tárlat is nyílik magyar fotográfusok koronavírus-helyzetre reflektáló munkáiból.

Az újranyitástól augusztus 23-ig újra látogatható lesz Urbán Tamás Felesleges Pillangó és Thomaz Farkas A fény ritmusa című tárlata, Nyolc hét címmel pedig a Capa Project Roomban pop-up tárlat idézi fel a koronavírus-járvány időszakát - közölte az MTI-vel szerdán a Capa Központ.

Urbán Tamás kiállításának gerincét azok a fotók képezik, amikor a fotográfus hat évig pártfogója volt a tetőtől-talpig tetovált fiatalnak, Pillangónak, bemutatva többek között a börtönéletet, a szabadulást, a pesti undergroundban eltöltött estéket, a céltalan nappalokat. A fotók mellett az életének felét rácsok mögött töltő Pillangó naplóját, rajzait, rejtvényeit és festményeit, valamint Urbán Tamás által összegyűjtött iratokat és tárgyakat is bemutatja a kiállítás.

A magyar származású Thomaz Farkas fotográfus a brazil kultúra emblematikus alakja, a modern fotográfia és dokumentumfilm egyik legfontosabb képviselőjének tartják. Munkái olyan fontos gyűjtemények részét képezik, mint a New York-i MoMA és a londoni Tate Modern, eddig azonban Magyarországon még sosem voltak kiállítva alkotásai. Műveit a mások iránti érzékenység, az emberekhez való őszinte odafordulás, a humánum jellemzik - áll a közleményben.

A Nyolc hét címmel megnyíló tárlat azt az időszakot idézi fel, amikor a Capa Központ blogja kortárs magyar fotográfusok tevékenységét kísérte figyelemmel a járvány idején. A virtuális térben publikált, nyolcrészes válogatás egy pop-up kiállítás keretében július 7-től a valós térben is megjelenik, emléket állítva az elmúlt hónapok eseményeinek.

Az augusztus 16- ig megtekinthető válogatás harminckilenc fotográfus nyilvános Instagram-profilján megjelent képein keresztül mutatja be ezt az időszakot, változatos alkotói attitűdöket, látásmódokat megjelenítve. A mások mellett Ajpek Orsi, Bődey János, Gőbölyös Luca, Hajdú D. András, Koronczi Endre, Kudász Gábor Arion, Máté Péter, Mónus Márton és Pályi Zsófia munkáit felvonultató tárlat kurátorai Gellér Judit és Gáspár Balázs.

Fotó: Capa Központ, Göbölyös Luca

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Mi lesz a kultúrával a pandémia után? Mi lesz a kultúrával a pandémia után?
A változás egy lehetséges útja
art&design

Másfajta magyar vagyok, mióta elmentem Másfajta magyar vagyok, mióta elmentem
Interjú Ősz Gábor képzőművésszel a holland kortárs képzőművészeti életről, a műgyűjtőkről és a holland-magyar intézményi különbségekről
art&design

Művészek a járvány idején#2 Művészek a járvány idején#2
Interjú Koller Margittal a kialakult helyzetről, otthonmaradásról és tervezett munkákról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés