bezár
 

irodalom

2020. 09. 09.
Kiállítók nélkül tartják meg a Frankfurti Könyvvásárt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiállítók nélkül tartják meg a Frankfurti Könyvvásárt A koronavírus-világjárvány miatt kiállítók nélkül tartják meg a Frankfurti Könyvvásárt - közölték kedden a  szervezők.

A Frankfurti Könyvvásár nemcsak a világ legnagyobb könyvszakmai találkozója, hanem "állandóan fejlődő, élő, agilis és alkalmazkodó képes vállalkozás", ami azt is jelenti, hogy az idén az eddigi legfőbb eleme, a nemzeti és kiadói standokból álló több ezer négyzetméteres kiállítás nélkül rendezik meg.
    Az utazási korlátozások miatt számos ország, köztük a díszvendég Kanada egyáltalán nem tud megjelenni az október 14-én kezdődő vásáron, emellett sok európai kiállítónak és szakmai látogatónak is szinte lehetetlen a részvétel - indokolták a döntést a szervezők.
Tavaly még 104 országból 7450 kiállító érkezett a vásárra és csaknem 300 ezren látogató. A rendezvény az első három szakmai nap után irodalmi fesztivállá alakult át, amelyen több ezer könyvbemutatót, felolvasást, pódiumbeszélgetést, író-olvasó találkozót rendeztek a vendégeknek.

A szervezők igyekeznek átmenteni ezt a hagyományt az idei vásárra, de a rendezvényeken személyesen csak regisztráció után és higiéniai óvintézkedések mellett lehet részt venni. Ugyanakkor a legtöbb eseményt közvetítik a vásár honlapján és bemutatkozik egy új szekció is, a Frankfurt Conference elnevezésű digitális könyvszakmai fórum, amelyen előadások és viták lesznek a többi között a hangoskönyv-kiadásról és a tudományos művek kiadásáról.

Megtartják a vásár hagyományos záró eseményét is, a németországi könyvkereskedők 25 ezer euróval járó békedíjának átadását is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Nils Frahm: Day
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés