bezár
 

film

2020. 09. 24.
Figyelmeztető sztrájkot tartanak az SZFE dolgozói
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Figyelmeztető sztrájkot tartanak az SZFE dolgozói Az eredménytelenül zárult tárgyalás következtében csütörtökön két órára megszakítják az oktatást.

Az egyetem által kiadott közleményt a továbbiakban szó szerint közöljük.

"A Színház- és Filmművészeti Egyetem Sztrájkbizottsága ma megkezdte a tárgyalásokat a törvény által meghatározott tárgyalópartnerrel, a sztrájkot meghirdető egyetemi dolgozók munkáltatójával, aki történetesen a felmondási idejét töltő rektorhelyettes és a kancellár. A tárgyaláson részt vett dr. Czenner József ügyvéd, a Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriuma képviseletében.

A Sztrájkbizottság ismertette a sztrájkköveteléseket, melyekhez a kuratórium képviselője technikai jellegű észrevételeket, kéréseket fűzött, de érdemben még nem kívánt hozzászólni. A munkáltatók minden sztrájkkövetelés kapcsán azt a tényt fogalmazták meg, miszerint azok teljesítésére nincs jogalapjuk.

A tegnapi, első tárgyalás eredménytelenül zárult. A Sztrájkbizottság, az Egyetem munkáltatója és a fenntartó alapítvány képviselője holnap folytatja a tárgyalásokat.

A sztrájk eszközével és céljaival egyetértő egyetemi dolgozók holnap 15-17 óráig figyelmeztető sztrájkot tartanak az egyetem Vas utcai épületében."

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Oláh Judit: Visszatérés Epipóba
Burhan Qurbani: Berlin, Alexanderplatz
Niki Caro: Mulan

Más művészeti ágakról

art&design

A csönd hangjai A csönd hangjai
Kadosa Kiss József: A művészet rendje – Arte legis
irodalom

Eljutni a bizonytalanságtól a stabil válaszokig Eljutni a bizonytalanságtól a stabil válaszokig
A jó irodalom legfiatalabb helye – 1982-2018, JAK-füzetek
színház

Artusban a tao színház Artusban a tao színház
Goda Gábor Minden (is) című darabja az Artus Társulat előadásában
art&design

Nők a döntéseik fogságában? Nők a döntéseik fogságában?
Gáspár Annamária „Do you have a choice?” című kiállításáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés