bezár
 

film

2020. 09. 28.
SZFE: Sztrájktárgyalás, 5. nap
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZFE: Sztrájktárgyalás, 5. nap Az egyetem ügyében ma sem történt megegyezés. A dolgozók bíznak benne, hogy a bíróság elismeri majd sztrájkjuk jogszerűségét.

A továbbiakban az SZFE sztrájkbizottságának közleményét közöljük. 

"A Színház- és Filmművészeti Egyetem sztrájkbizottsága a mai napon ismét tárgyalt a munkáltatókkal, a kuratórium ügyvédje ma sem vett részt a tárgyalásokon. Megegyezés a mai napon sem történt. Sztrájk-követeléseink, melyek elsősorban az intézmény autonómiáját érintik, túlmutatnak a munkáltatói kompetencián.

Tegnap a kuratórium figyelmeztette az Egyetem kancellárját, hogy munkaköri kötelessége megbízást adni a kuratórium ügyvédjének arra, hogy a sztrájk jogszerűségét a bíróságon megtámadja.

A sztrájkbizottság megérti, hogy a Kancellár úr aláírta a meghatalmazást. Állunk a per elébe, mert bízunk abban, hogy sztrájkunk jogszerű, és szeretnénk, ha ezt a bíróság is kimondaná."

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Pálfi György filmrendezővel a filmkészítés kollektív alkotói mechanizmusairól, fordulatokról, szenvedélyről és rendszeren kívüliségről
Zsolnai György: Spoiler. Esszék a minőségi sorozatok világáról
Terry Gilliam filmjét 25 éve, december 8-án vetítették először New Yorkban
Összefoglaló a 17. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál magyar filmes programjáról

Más művészeti ágakról

Interjú Vámosi Katalin operaénekessel, aki számára fontos az énektechnika, a magyar-, német- és franciaországi szakmai tapasztalatok és a családja
135 éve született Wilhelm Furtwängler
színház

Nem hűtlen ő, csak próbál kiigazodni Nem hűtlen ő, csak próbál kiigazodni
A Csapodárok című darabról
irodalom

Hol van az út Esterházy Péterhez? Hol van az út Esterházy Péterhez?
Péczely Dórával és L. Varga Péterrel beszélgettünk


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés