bezár
 

film

2020. 09. 28.
SZFE: Sztrájktárgyalás, 5. nap
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZFE: Sztrájktárgyalás, 5. nap Az egyetem ügyében ma sem történt megegyezés. A dolgozók bíznak benne, hogy a bíróság elismeri majd sztrájkjuk jogszerűségét.

A továbbiakban az SZFE sztrájkbizottságának közleményét közöljük. 

"A Színház- és Filmművészeti Egyetem sztrájkbizottsága a mai napon ismét tárgyalt a munkáltatókkal, a kuratórium ügyvédje ma sem vett részt a tárgyalásokon. Megegyezés a mai napon sem történt. Sztrájk-követeléseink, melyek elsősorban az intézmény autonómiáját érintik, túlmutatnak a munkáltatói kompetencián.

Tegnap a kuratórium figyelmeztette az Egyetem kancellárját, hogy munkaköri kötelessége megbízást adni a kuratórium ügyvédjének arra, hogy a sztrájk jogszerűségét a bíróságon megtámadja.

A sztrájkbizottság megérti, hogy a Kancellár úr aláírta a meghatalmazást. Állunk a per elébe, mert bízunk abban, hogy sztrájkunk jogszerű, és szeretnénk, ha ezt a bíróság is kimondaná."

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Prikler Mátyás: Hatalom
Az idei Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválról

Más művészeti ágakról

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés