bezár
 

art&design

2020. 10. 03.
Huszonnégy magyar és régiós dizájner munkái a 360 Design Budapest programsorozaton
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Huszonnégy magyar és régiós dizájner munkái a 360 Design Budapest programsorozaton Huszonnégy magyar és régiós dizájner is bemutatkozik a 360 Design Budapest elnevezésű programsorozaton, a Budapest Design Week ideje alatt.

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által szervezett háromnapos eseményen az érdeklődők online és offline kiállításokon és tárlatvezetéseken tekinthetik meg a dizájnszakma izgalmas termékeit, de lesznek kerekasztal-beszélgetések is a magyar dizájnipar aktuális helyzetéről - közölte az MDDÜ pénteken az MTI-vel.

Mint írják, a MDDÜ a megváltozott gazdasági helyzetben is arra törekszik, hogy megjelenést biztosítson a magyar dizájnmárkáknak.

Az ügynökség harmadik alkalommal vesz részt szakmai partnerként a Budapest Design Weeken. Idén a 360 Design Budapest nevű programsorozattal hívják fel a figyelmet a dizájn mindennapokban betöltött szerepére.

A tárlaton bemutatkozó húsz magyar formatervező nyílt pályázat útján került a válogatásba. Termékeikről digitális, gömbpanorámás felvételek is készülnek, hogy a magyar termékek a nagy földrajzi távolságok ellenére is elérjék a fogyasztókat. Az online kiállításban négy régiós tervező munkáit is megtekinthetik az érdeklődők.

Mint írják, a MDDÜ programjával támogatni akarja a magyar márkák stabilitásának megőrzését és egyúttal elősegíti az értékesítési folyamatokat is.

A kiállítás mellett más eseményekkel is részt vesz az ügynökség a dizájnhéten. A HFDA Academy design DIALOG nevű programsorozat két vidéki és egy regionális epizóddal jelentkezik. Győrben Formába öntött szakértelem - Ahogy a győri designipari szakemberek látják című kerekasztal-beszélgetés várja az érdeklődőket. Veszprémben pedig a település dizájnipari lehetőségeinek kérdéseire keresik a választ a szakemberek az Út a gyártókapacitástól a saját designkultúráig - Merre halad a veszprémi bútoripar címmel tartandó podcastban. Mind ezek mellett rendhagyó regionális beszélgetés is lesz a V4-es országok formatervezőivel, a körforgásos modell témájában. A szakmai eszmecserék mellett, a látogatók a helyszínen betekintést nyerhetnek a dizájn jelenébe és múltjába a helyszínen látható dizájntörténeti kiállításon, illetve tárlatvezetéseken.

A közlemény idézi Bata-Jakab Zsófiát, az MDDÜ vezetőjét, aki azt mondta, hogy a 360 Design Budapest programsorozattal szeretnék közelebb hozni az emberekhez a magyar formatervezés világát, segíteni a dizájn megértését, ezáltal pedig hozzájárulhatnak egy tudatosabb fogyasztói réteg kialakulásához. Céljuk, hogy intenzív láthatóságot nyújtsanak a magyar és régiós dizájnerek számára. "Büszkék vagyunk arra, hogy sikerült régiós jelleget kölcsönöznünk az eseménynek, melynek köszönhetően egy lépéssel ismét közelebb kerülünk ahhoz, hogy egy nap Magyarország legyen a régió designipari központja" - hangoztatta.

Az esemény szigorú egészségügyi óvintézkedések mellett valósul meg. A részvétel regisztrációhoz kötött, a csoportosulások elkerülése érdekében a rendezvény óránként 50 érdeklődőt tud fogadni.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában
Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés