bezár
 

art&design

2020. 10. 03.
Huszonnégy magyar és régiós dizájner munkái a 360 Design Budapest programsorozaton
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Huszonnégy magyar és régiós dizájner munkái a 360 Design Budapest programsorozaton Huszonnégy magyar és régiós dizájner is bemutatkozik a 360 Design Budapest elnevezésű programsorozaton, a Budapest Design Week ideje alatt.

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által szervezett háromnapos eseményen az érdeklődők online és offline kiállításokon és tárlatvezetéseken tekinthetik meg a dizájnszakma izgalmas termékeit, de lesznek kerekasztal-beszélgetések is a magyar dizájnipar aktuális helyzetéről - közölte az MDDÜ pénteken az MTI-vel.

Mint írják, a MDDÜ a megváltozott gazdasági helyzetben is arra törekszik, hogy megjelenést biztosítson a magyar dizájnmárkáknak.

Az ügynökség harmadik alkalommal vesz részt szakmai partnerként a Budapest Design Weeken. Idén a 360 Design Budapest nevű programsorozattal hívják fel a figyelmet a dizájn mindennapokban betöltött szerepére.

A tárlaton bemutatkozó húsz magyar formatervező nyílt pályázat útján került a válogatásba. Termékeikről digitális, gömbpanorámás felvételek is készülnek, hogy a magyar termékek a nagy földrajzi távolságok ellenére is elérjék a fogyasztókat. Az online kiállításban négy régiós tervező munkáit is megtekinthetik az érdeklődők.

Mint írják, a MDDÜ programjával támogatni akarja a magyar márkák stabilitásának megőrzését és egyúttal elősegíti az értékesítési folyamatokat is.

A kiállítás mellett más eseményekkel is részt vesz az ügynökség a dizájnhéten. A HFDA Academy design DIALOG nevű programsorozat két vidéki és egy regionális epizóddal jelentkezik. Győrben Formába öntött szakértelem - Ahogy a győri designipari szakemberek látják című kerekasztal-beszélgetés várja az érdeklődőket. Veszprémben pedig a település dizájnipari lehetőségeinek kérdéseire keresik a választ a szakemberek az Út a gyártókapacitástól a saját designkultúráig - Merre halad a veszprémi bútoripar címmel tartandó podcastban. Mind ezek mellett rendhagyó regionális beszélgetés is lesz a V4-es országok formatervezőivel, a körforgásos modell témájában. A szakmai eszmecserék mellett, a látogatók a helyszínen betekintést nyerhetnek a dizájn jelenébe és múltjába a helyszínen látható dizájntörténeti kiállításon, illetve tárlatvezetéseken.

A közlemény idézi Bata-Jakab Zsófiát, az MDDÜ vezetőjét, aki azt mondta, hogy a 360 Design Budapest programsorozattal szeretnék közelebb hozni az emberekhez a magyar formatervezés világát, segíteni a dizájn megértését, ezáltal pedig hozzájárulhatnak egy tudatosabb fogyasztói réteg kialakulásához. Céljuk, hogy intenzív láthatóságot nyújtsanak a magyar és régiós dizájnerek számára. "Büszkék vagyunk arra, hogy sikerült régiós jelleget kölcsönöznünk az eseménynek, melynek köszönhetően egy lépéssel ismét közelebb kerülünk ahhoz, hogy egy nap Magyarország legyen a régió designipari központja" - hangoztatta.

Az esemény szigorú egészségügyi óvintézkedések mellett valósul meg. A részvétel regisztrációhoz kötött, a csoportosulások elkerülése érdekében a rendezvény óránként 50 érdeklődőt tud fogadni.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Andy Warhol utolsó szerelme Andy Warhol utolsó szerelme
A magyar performansz története 1966–2018 (4): Nyugati magyar performansz: Magyar Műhely (1972–95), SQUAT Színház (1976–91)
art&design

A hely és a tárgy szimfóniája A hely és a tárgy szimfóniája
Élménybeszámoló a Kiscelli Múzeum „Ragyogj!” című kiállításáról
art&design

Vallás, mint társadalmi tudat Vallás, mint társadalmi tudat
Vendég+látás kiállítás Pannonhalmán
art&design

A 76 éve kihűlt világ A 76 éve kihűlt világ
Megemlékezés Farkas Istvánról

Más művészeti ágakról

gyerek

Nem félünk a kortárstól Nem félünk a kortárstól
Kapu - kortársakról tanároknak és szülőknek
gyerek

Különleges gyerekhősök, avagy mi van a Disney és Pixar filmeken túl?
A gyerekeket szólítják meg a filmek a Cinemirán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés