bezár
 

film

2020. 10. 09.
Autós mozikban bemutatott filmek is nevezhetők az idei Oscar-díjra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Autós mozikban bemutatott filmek is nevezhetők az idei Oscar-díjra Az autós mozikban bemutatott filmek is nevezhetők az idei Oscar-díjra - közölte csütörtökön az amerikai filmakadémia.

A testület már áprilisban bejelentette a 93. díjátadóra vonatkozó változtatások egy részét. Ezek értelmében a moziban nem forgalmazott, kizárólag streamingszolgáltatással bemutatott filmek is nevezhetők, amennyiben bizonyos határidőn belül feltöltik őket az Academy Screening Room elnevezésű platformra - olvasható a Variety című filmes portálon.

A filmszínházakban debütáló alkotások esetében teljesülnie kell, hogy legalább hét napig műsoron kell lenniük a nevezési feltételekben foglalt hat város - Los Angeles, New York, San Francisco, Chicago, Miami vagy Atlanta - valamelyikében, legkevesebb napi három vetítéssel.

A most bejelentett változtatás szerint azok a filmek is nevezhetők, amelyeket ezen városok autós mozijaiban mutatnak be, ugyanakkor esetükben elegendő a napi egy vetítési időpont. A 93. Oscar-gálát 2021. április 25-én rendezik meg Los Angelesben.

Fotó: rd.com

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood
Martin Scorsese: Megfojtott virágok

Más művészeti ágakról

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés