bezár
 

art&design

2020. 10. 10.
Megkezdődött a Múzeumi ReStart rendezvény
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megkezdődött a Múzeumi ReStart rendezvény Megkezdődött a Magyar Nemzeti Múzeumban (MNM) a Múzeumi ReStart rendezvény, amelyen átadták Az év múzeuma, Az év kiállítása díjat és a Közösségi Múzeum elismerést. Az egész napos szakmai programok online követhetők - közölte az MTI.

Az év múzeuma versenyét a "nagy múzeumok" kategóriában a Ludwig Múzeum (Budapest), a "kis múzeumok" között a Bleyer Jakab Helytörténeti Gyűjtemény (Budaörs) nyerte. Az év kiállítása címet a 2 millió forint feletti bekerülési költségű kiállítás kategóriában a Duna Múzeum (Esztergom) Vízeum című új állandó kiállítása, a 2 millió forint alatti kategóriában a vajdasági Topolya Község Múzeuma Volt egyszer egy színház. című időszaki tárlata nyerte. A Közösségi Múzeum elismeréseket az idén 14 muzeális intézmény vehette át.

Varga Benedek, az MNM főigazgatója a pénteki budapesti eseményen elmondta: a koronavírus-járvány első hulláma megakadályozta, hogy májusban megrendezzék a Múzeumok Majálisát, a második hullám pedig azt, hogy a Múzeumi ReStart rendezvény programjain a múzeumi szakma újra találkozhasson. Az eredetileg a Múzeumkertbe tervezett program egy részét szűk körben a múzeum dísztermében rendezik meg.

Kassai Hajnal, az Emmi közgyűjteményi főosztályának vezetője elmondta: a rendezvényen 12 szakmai workshop lesz, az online eseményen 28 előadó, 64 kerekasztal-résztvevő szerepel.

Fotó: magyarmuzeumok.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben
art&design

Tetőtér-interjú Koleszár Stellával

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés