bezár
 

zene

2020. 10. 13.
Pénteken lesz a Dalszerzők napja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pénteken lesz a Dalszerzők napja Magyarországon a zeneszerzők, dalszerzők és szövegírók munkájának köszönhetően évente tizenhétezer új dal születik, az Artisjus  - melynek adatbázisa jelenleg 354 ezer magyar művet tartamaz - kezdeményezésének célja, hogy nagyobb figyelemhez jutassa mindnyájukat.  

A Dalszerzők napja alkalmából idén 74 könnyű- és komolyzenei szerző, köztük Müller Péter Sziámi, Palya Bea, Varga Livius, Jónás Vera, Vitáris Iván, Szentpáli Roland, Dobszay-Meskó Ilona és Zalatnay Sarolta készített kisfilmet arról, hogyan született meg egy daluk, számukra honnan jön az ihlet és milyen egy dalszerző élete. 

A videók elkészítésére a Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület hirdetett pályázatot. Mint írták, az Artisjus célja az volt, hogy a zenei produkciók mögött láthatóvá váljon az alkotó és az alkotómunka: az ihlethez talán elég egyetlen pillanat, a kedvenc dalaink megírásához rengeteg gyakorlás, tanulás, próbálkozás, munka szükséges.

A kisfilm pályázatban részt vevő 74 szerzőből 68-an vállalták, hogy megmérettetik magukat a Dalszerzők napjához kapcsolódó, október 16-ig tartó közönségszavazáson, a nyertes szerzőt az Artisjus Egyesület félmillió forintos díjjal jutalmazza. A kisfilmek megtekintésére és szavazásra itt van lehetőség. 

Kép forrása: Artisjus Facebook

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Énekesek, akik legendássá tették a rock’n’rollt
Brad Mehldau: Suite April 2020
Interjú Fenyő László Liszt Ferenc-díjas gordonkaművésszel a siker összetevőiről
The Lazys: Tropical Hazards (2018)

Más művészeti ágakról

Márton László Nibelung-fordításának bemutatója a Kis Présházban
Huseyin Tabak: Gipsy Queen
gyerek

Családbarát és Közösségi Múzeum Családbarát és Közösségi Múzeum
Családbarát és Közösségi Múzeum díjat kapott a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria
színház

Lápos és az akkumulátor Lápos és az akkumulátor
A Független Színház Falunap című előadásáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés