bezár
 

zene

2020. 10. 13.
Pénteken lesz a Dalszerzők napja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pénteken lesz a Dalszerzők napja Magyarországon a zeneszerzők, dalszerzők és szövegírók munkájának köszönhetően évente tizenhétezer új dal születik, az Artisjus  - melynek adatbázisa jelenleg 354 ezer magyar művet tartamaz - kezdeményezésének célja, hogy nagyobb figyelemhez jutassa mindnyájukat.  

A Dalszerzők napja alkalmából idén 74 könnyű- és komolyzenei szerző, köztük Müller Péter Sziámi, Palya Bea, Varga Livius, Jónás Vera, Vitáris Iván, Szentpáli Roland, Dobszay-Meskó Ilona és Zalatnay Sarolta készített kisfilmet arról, hogyan született meg egy daluk, számukra honnan jön az ihlet és milyen egy dalszerző élete. 

A videók elkészítésére a Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület hirdetett pályázatot. Mint írták, az Artisjus célja az volt, hogy a zenei produkciók mögött láthatóvá váljon az alkotó és az alkotómunka: az ihlethez talán elég egyetlen pillanat, a kedvenc dalaink megírásához rengeteg gyakorlás, tanulás, próbálkozás, munka szükséges.

A kisfilm pályázatban részt vevő 74 szerzőből 68-an vállalták, hogy megmérettetik magukat a Dalszerzők napjához kapcsolódó, október 16-ig tartó közönségszavazáson, a nyertes szerzőt az Artisjus Egyesület félmillió forintos díjjal jutalmazza. A kisfilmek megtekintésére és szavazásra itt van lehetőség. 

Kép forrása: Artisjus Facebook

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés