bezár
 

zene

2020. 10. 16.
A Qualitons vezeti a legexportképesebb magyar előadók listáját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Qualitons vezeti a legexportképesebb magyar előadók listáját Elkészült a nemzetközi zenei színtéren aktuálisan legpiacképesebb magyar előadók névsora. A HOTS - Hungarian Oncoming Tunes könnyűzenei exportiroda évente kétszer méri fel a hazai terepet ebből a megközelítésből, a friss listát az előzőhöz hasonlóan továbbra is a Qualitons vezeti.

A hazai könnyűzenei előadók és szakemberek segítségével elkészülő HOTS shortlist az alapja minden olyan export irányú ajánlásnak, amely a nemzetközi eseményeken, programokon történő magyar képviseletre irányul.

Idén második alkalommal frissült az exportképes hazai előadók névsora. A 15-ös lista ugyan nem objektív mérőszámokon alapul, inkább pillanatfelvételként értelmezhető, ugyanakkor rendszeresen több mint háromszáz magyar kreatív szakember és könnyűzenei előadó véleményét kérik ki.

A Hangfoglaló Program közleménye kiemeli: a zenei exporttevékenység javarészt szabadjelentkezéses események és konferenciák partneri hálózatából áll, azonban vannak olyan showcase fesztiválok és programok, amelyek a lokális exportirodák ajánlására támaszkodva választják ki azokat a produkciókat, amelyek adott pillanatban leginkább megfelelnek a piaci igényeknek és megérettek a nemzetközi bemutatkozásra.

Az idei második szonda az élmezőnyben minimális változást mutat, a leglátványosabbat a Platon Karataev nőtt idén, a Qualitons meg tudta tartani vezető pozícióját, az első öt produkció közé felkapaszkodott a Fran Palermo is. Ezúttal nem került fel a 15-ös listára az Ivan & The Parazol és a Blahalouisiana, ami annak köszönhető, hogy az utóbbi időben érzékelhetően a további magyarországi építkezésre koncentráltak.

A teljes idei sorrend, az elsőtől a tizenötödik helyezettig itt látható (zárójelben az előző méréskori helyezés):

1.: Qualitons (1.) 
2.: Platon Karataev (7.) 
3.: Mörk (2.) 
4.: Bohemian Betyars (4.) 
5.: Fran Palermo (9.) 
6.: Middlemist Red (8.) 
7.: Lazarvs (3.) 
8.: Belau (6.) 
9.: Ohnody (28.) 
10.: Devil's Trade (15.) 
11.: Jónás Vera Experiment (14.) 
12.: Anahit (13.) 
13.: Deva (-) 
14.: Apey (12.) 
15.: Saya Noé (22.)

A HOTS - Hungarian Oncoming Tunes zenei exportiroda mentori tevékenységgel igyekszik segítő kezet nyújtani a nemzetközi karrier felé is nyitott magyar produkcióknak. Évközi szakmai programjaik közül kiemelkedik az Outbreakers' Lab, amely során intenzív tréningen vehetnek részt azok a produkciók, amelyek a nemzetközi ismertség ajtajában állnak.

Kép: The Qualitons Facebook

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben

Más művészeti ágakról

Dev Patel: A Majomember
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés