bezár
 

irodalom

2020. 10. 22.
Székely Aladár-kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Székely Aladár-kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban Székely Aladár, a 20. század elejének nagyhatású portréfényképésze életét és munkásságát bemutató kiállítás látható csütörtöktől a PIM-ben.

A 150 éve született Székely Aladár 1899-ben nyitott műtermet Budapesten. A régi ízléssel szakító, minden újításra kész fényképésznek írók és művészek – köztük Ady és barátai, a Nyolcak festői és a Nemzeti Színház művészei – is gyakori vendégei voltak. Küldetésének tekintette, hogy portréfotográfiáin a művészek vonásait, egyéniségét megragadja és a jövőnek megőrizze.

Az évfordulós kiállítás – amelynek alapját az 1977-ben a múzeumba került Székely-hagyaték képezi, – arra vállalkozik, hogy ismert és eddig nem publikált képek segítségével betekintést engedjen a művész személyes életébe, a műteremben folyó alkotómunka kisebb műhelytitkaiba. Emellett több mint 100 fotó segítségével rajzolja fel a Székely-dinasztia három és fél évtizedes működésének történetét.

Az Új vizeken. Írók és művészek Székely Aladár műtermében című kiállítás január végéig látogatható a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Fotó: http://www.szekelyaladarfotoklub.hu/szekely-aladar/

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bereményi Géza: Magyar Copperfield, Magvető, 2020
irodalom

Meghalljuk-e a mieinket? Meghalljuk-e a mieinket?
Szabó Ádám: Valakik beszélnek
irodalom

Eljutni a bizonytalanságtól a stabil válaszokig Eljutni a bizonytalanságtól a stabil válaszokig
A jó irodalom legfiatalabb helye – 1982-2018, JAK-füzetek

Más művészeti ágakról

Az HBO Otthon című karanténsorozatának finn kiadásáról
A szolgálólány meséje az HBO-n
art&design

Urbánus sziklák lecsupaszítva Urbánus sziklák lecsupaszítva
Szabó Kristóf KristofLab kiállítása: Cserhalmi Luca megnyitó szövege
art&design

A lélek tájképei A lélek tájképei
A magyar performansz története 1966–2018 (6): Nyugati magyar performansz: Nagy József és a Jel Színház (1986-), Kerekes László (1988–2010)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés