bezár
 

gyerek

2020. 11. 03.
Fekete István országos vándorkiállítás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fekete István országos vándorkiállítás „Titkos kalendárium" címmel nyílt meg kedden a Móra Könyvkiadó Fekete István születésének 120. évfordulója alkalmából útjára indította országos vándorkiállításának első állomása Székesfehérváron.

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban november 27-ig látogatható interaktív tárlat megnyitóján Emőd Teréz kurátor elmondta: a középpontban egy, az évszakokat ábrázoló nagy fa áll, melyhez egy társasjáték kapcsolódik, illetve van egy QR-kódos játék, ahol a természet és az állatok hangjait lehet kitalálni, de diafilmek és bábok is láthatók a kiállításon. A tizenegy tablón található Fekete István-idézetek a természet nyelvén szólítják meg az olvasókat, de számos könyve, az életútjával foglalkozó írások és egy digitális fotóalbum is várja az érdeklődőket.

A szervezők szándéka szerint az író műveire egyedi hangvételük és tartalmuk mellett azért kell és érdemes ismét nagyobb figyelmet fordítani, mert napjainkban fókuszba került a természetvédelem, a fenntarthatóság témaköre, Fekete István művei pedig a természettel harmóniában való létezést mutatják be tökéletes élethűséggel, jól orientálva az olvasókat.

A felnőtteknek és gyerekeknek szánt kiállítás november 27-ig marad a városban, majd folytatja útját Veszprémbe és Ajkára.

 

Fotó: Moly.hu, Patkó Klári felvétele

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden
Kristyna Litten: 80 kutyával a Föld körül
gyerek

Új sorozat indul a Pagony Podcast csatornáján
Interjú Révész Emese művészettörténésszel

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés