bezár
 

film

2020. 11. 10.
Irán a gyermekmunka problémáját is érintő drámát indít a díjért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Irán a gyermekmunka problémáját is érintő drámát indít a díjért Irán a Khorsid című filmet, Madzsid Madzsidi társadalmi egyenlőtlenséggel, gyermekmunkával, valamint az iráni iskolarendszer gyengeségeivel is foglalkozó drámáját nevezi a legjobb nemzetközi film Oscar-kategóriájába.

A közel-keleti ország hatodszorra indít Madzsidi-filmet a díjért, a filmipari bizottság vasárnap jelentette be döntését - írja a Variety című filmes portál.

Az angolul Sun Children címen futó produkció világpremierjének a szeptemberi 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál adott otthont. A film főszereplője, Ruhollah Zamani a legjobb fiatal színésznek járó elismerést, míg Madzsidi a Lanterna Magica-díjat nyerte le az olaszországi filmmustrán.

A történet néhány gyerekről szól, akik keményen dolgoznak a túlélésért és hogy támogassák a családjaikat. Kisebb munkákat vállalnak és piti bűncselekményeket követnek el a gyors pénzszerzés érdekében. Egyikük megbízást kap egy eldugott kincs felkutatására, ám ahhoz, hogy hozzáférjenek a kincshez vezető alagúthoz, a gyerekeknek muszáj beiratkozniuk egy helyi iskolába. A filmet nagyrészt Iránban forgatták amatőr gyerekszínészekkel.

Irán rendszeresen nevez filmalkotásokat a legjobb nemzetközi film Oscar-kategóriájába. Aszhar Farhadi két filmje, a Nader és Simin - Egy elválás története, valamint Az ügyfél el is hozta az Oscar-szobrot. Madzsidi 1998-as drámája, A mennyország gyermekei az Oscar-jelölésig jutott.

Az amerikai filmakadémia 2021. március 15-én jelenti be az Oscar-jelölteket. A pandémia miatt a díjátadó gálát április 25-re halasztották.

 

Fotó: forbes.hu

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A szolgálólány meséje az HBO-n
Huseyin Tabak: Gipsy Queen
Max Barbakow: Palm Springs
Niki Caro: Mulan

Más művészeti ágakról

art&design

Karanténba zárt vizuális napló Karanténba zárt vizuális napló
Birtalan Zsolt 40 nap (Karantén napló) kiállításáról
gyerek

Vigyázzatok a szellemtrutymóval! Vigyázzatok a szellemtrutymóval!
Magdalena Hai: Rémálmok kisboltja 1. – A csúf csikipor
art&design

Permanens válságkezelés Permanens válságkezelés
Interjú Valkó Margittal, a Kisterem Galéria tulajdonosával és vezetőjével legutóbbi kiállításukról
irodalom

„A fonat lesz az, amit én regénynek képzelek” „A fonat lesz az, amit én regénynek képzelek”
Beszélgetés Tompa Andreával a Költő a nappaliban eseményén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés