bezár
 

színház

2020. 11. 16.
A Szigligeti Színház előadásai az eSzínházon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Szigligeti Színház előadásai az eSzínházon Hamarosan a nagyváradi Szigligeti Színház előadásai is láthatók lesznek az eSzínház online platformon, miután a határon túli magyar színházak közül elsőként csatlakozott a kezdeményezéshez – közölte az MTI.

A színház legsikeresebb előadásainak felvételeit, illetve élő előadásait is láthatja majd a közönség. Az együttműködésről Czvikker Katalin, a Szigligeti Színház főigazgatója elmondta, hogy bár a nagyváradi színház a hatályban lévő rendelkezések értelmében október 27-étől határozatlan időre felfüggesztette a közönséggel való tevékenységét, a munka nem állt meg. Gőzerővel készülnek arra, hogy a koronavírus teremtette új helyzetben se hagyják minőségi színházi előadások nélkül a közönségüket, az eSzínházzal való közreműködés ennek teremt keretet – mondta.

Szkéné színház

Elsőként a Lila ákác című Szép Ernő-darab előadásának felvételét teszik közzé, amely elnyerte a Magyar Színházak XXXII. Kisvárdai Fesztiváljának legjobb előadásért járó nagydíját. A nagyváradi színház későbbre ígért bővebb tájékoztatást online repertoárjáról.

Az eSzínház Magyarország első olyan internetes platformja, ahol a közönség egyszerre érhet el élő online színházi közvetítéseket, és választhat a már rögzített előadások felvételei közül úgynevezett video-on-demand tartalomként. A www.eszinhaz.hu weboldalán olyan neves társulatok produkciói is láthatók, mint a budapesti Katona József Színház, az Örkény István Színház, a Vígszínház vagy a Radnóti Színház.

Fotó: szigligeti.ro

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben
Horváth Florencia és Karádi Gergő Valójában senki című zenés irodalmi, színházi estje

Más művészeti ágakról

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés