bezár
 

zene

2020. 11. 20.
Nemzetközi díjat nyert a Concerto Budapest koncertfilmje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nemzetközi díjat nyert a Concerto Budapest koncertfilmje Újabb nemzetközi elismerésben részesült a Concerto Budapest koncertfilmje, amelyet bronz Lovie-díjjal és People's Lovie Award díjjal is jutalmaztak – közölte az MTI. 

A Szabó Stein Imre által rendezett, Keller András, Gidon Kremer, a Kremerata Baltica és a Concerto Budapest főszereplésével készült 2 órás koncertfilmet a Video: Events & Live Broadcasts (Esemény és élő közvetítés filmek) kategóriájában a nemzetközi zsűri bronz Lovie-díjjal jutalmazta, egyúttal a nemzetközi közönségszavazás győztese, a People's Lovie Award díj nyertese is lett.

A bronz Lovie Awardot és a közönségdíjat a film rendezője kapta meg a csütörtökön Londonból közvetített virtuális díjátadón. A Concerto Budapest filmjét a világ 30 országából érkező 1000 pályamű közül választotta be a kategória döntőjébe a londoni székhelyű, a legjelentősebb, európai internetes tartalmakat mustráló verseny, a Lovie Award zsűrije. A film 1 hónapja nyerte el a Nemzetközi Velencei TV Fesztivál Arany Oroszlán fődíját az előadóművészeti filmek kategóriában. A film a Concerto Budapest és Kremerata Baltica tavalyi decemberben a Müpában rendezett koncertjéből készült.

Kép: concertobudapest.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
zene

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés