bezár
 

színház

2020. 11. 21.
Magyar siker a londoni színházi fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar siker a londoni színházi fesztiválon A Londoni Magyar Kulturális Központ meghívására vett részt a k2 Színház Búcsúkoncert című darabja a Voila! Europe színházi fesztiválon. A Mozart Requiemjére épülő, szöveg nélküli előadást a sikeres bemutató után a független színházi előadásokat díjazó OffFest színházi díjra is jelölték.

A k2 Színház apokaliptikus előadásában a színészek, egy elegáns vacsora vendégeiként éneklik a Requiem Dies Irae-szekvenciáját, miközben egyre fogy a levegő. A magyarországi bemutató után nem sokkal tört ki a világméretű koronavírus-járvány, ami a darab abszurd-melankolikus jeleneteinek új, aktuális értelmezési keretet is adott.

Szkéné színház

A Voila! Europe színházi fesztivált 2012 óta rendezik meg Londonban brit és európai színházi társulatoknak. A Londoni Magyar Kulturális Központ a fesztivál szervezőivel együttműködve már másodjára hív meg magyar színházat a rendezvényre. Tavaly a StereoAkt európai identitást körüljáró European Freaks című produkciója érkezett Londonba. 

A 2020-as fesztivált a koronavírus járvány miatt teljes egészében online formában tartották meg. A közös nézői élmény megteremtésére az előadásokhoz videókonferenciás közönségtalálkozókat is szerveztek. A Búcsúkoncert nagy sikert aratott a nézők körében, akik szerint az előadás ’felejthetetlen és megrendítő volt, Mozart Requiem-jét az eddigiektől eltérően mutatta be, amit üdítő volt hallgatni’.

„A Voila! Europe színházi fesztivállal való 2019-es sikeres együttműködést követően idén egy újabb innovatív színházi produkciót hívtunk meg Londonba. A k2 darabja méltósággal mutatta be a 2020-as évet jellemző emberi szorongást, bezártságérzetet az európai kultúra egyik legfontosabb komolyzenei alkotásának segítségével. A darabot nem véletlenül jelölték a független színházi előadásokat jutalmazó OffFest díjra. Számunkra nagy öröm, hogy segíthetjük a magyar társulatok bemutatkozását Londonban.” – fogalmazott Vincze Máté, a Londoni Magyar Kulturális Központ igazgatója.

A Búcsúkoncert 2020. november 9-22 között látható a Voila! Europe színházi fesztivál oldalán: https://www.voilafestival.co.uk/sales/farewell-concert

Az előadás beharangozója itt tekinthető meg.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Színház otthonról - Szúnyogok a National Theatre at Home online közvetítésében
színház

Egy történet akkor jó, ha…
A Szkéné Színház Köztünk marad színházi játékának december 4-i alkalmáról
színház

Testek lélek nélkül, szex vágy nélkül Testek lélek nélkül, szex vágy nélkül
Othello a Katona József Színházban

Más művészeti ágakról

Katrine W. Kjær: Egy lány hosszú futása
irodalom

Édesvízbe zárt Neptun Édesvízbe zárt Neptun
Nádasdy Ádám, A szakállas Neptun, Magvető, 2020.
A 2021. február 21-i előadások
A 2021. február 19-i előadások


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés