bezár
 

zene

2020. 11. 21.
Kétkötetes antalógia a MÁV Szimfonikusokról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kétkötetes antalógia a MÁV Szimfonikusokról A MÁV Szimfonikusok 1990 és 2020 közötti hangversenyein előadott nagyzenekari darabokat, közte mintegy ötven Mozart-művet ismertet Fenyő Gábor napokban megjelenő Hangversenykalauza – közölte az MTI. 

A két kötetben összesen 159 zeneszerző 642 műve található. A mintegy ötven Mozart-szerzemény mellett Haydn 32, Beethoven 30, Csajkovszkij 23, Brahms és Bartók 19-19 művéről olvasható ismertetés.

Fenyő Gábor ütőhangszeres művész, a MÁV Szimfonikus Zenekar nyugalmazott igazgatója, a zenekart működtető alapítvány kuratóriumi elnöke, a Szentendrei Kamarazenekar alapító karnagya, a Müpa komolyzenei ismeretterjesztő programjainak szerkesztő-műsorvezetője három évtized munkáját összegezte a Hangversenykalauz 1990-2020 című kétkötetes antológiában.

A kiadvány egyrészt zenetörténeti adatok és ismeretek olvasmányosan megfogalmazott gazdag tárháza, másrészt hűséges, árnyalt képet rajzol a MÁV Szimfonikusok rendszerváltás utáni tevékenységéről. Az első koncertet, amihez Fenyő Gábor műismertetéseket írt, 1990. november 2-án rendezték a Zeneakadémián.

Kép: mavzenekar.hu
 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Énekesek, akik legendássá tették a rock’n’rollt
Interjú Rohmann Dittával oktatásról, médiáról, motivációról
Az Eötvös Péter Alapítvány további három évre nyert támogatást nemzetközi mentorprogramja folytatására. A 2021-es kiírás már elérhető az alapítvány honlapjáról

Más művészeti ágakról

Az HBO Otthon című karanténsorozatának finn kiadásáról
Interjú Pohárnok Gergellyel külföldi munkákról, az operatőri pálya sikereiről és – egyebek mellett – a Taxidermia izgalmas utóéletéről
Ljudmila Ulickaja: A lélek testéről, Magvető, 2020
irodalom

A Molyon az a legrosszabb, ha már nem írnak rólad A Molyon az a legrosszabb, ha már nem írnak rólad
Toroczkay András estje a Kis Présházban, 2020. október 28.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés