bezár
 

zene

2020. 12. 03.
Advent - SzínpadON
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Advent - SzínpadON SzínpadON címmel online programsorozatot indít a Hagyományok Háza pénteken; a sorozat nyitóelőadása a Liszt-mozaikok című tánckoncert lesz a Magyar Állami Népi Együttes előadásában.

A Liszt-mozaikok című tánckoncert péntek este 20 órától lesz elérhető. A Liszt-emlékév tiszteletére készült és 2018-ban a Művészetek Palotájában bemutatott tánckoncerten Liszt művei mellett megszólalnak a nemzeti romantika legkiválóbb darabjai, a gregoriánig visszanyúló egyházzenei előzmények, valamint a Lisztre hatást gyakorló kortársak, Paganini és Chopin szerzeményei. Közreműködik a Szent Efrém Férfikar és Szabó Marcell zongoraművész.

December 9-én a Magyar Állami Népi Együttes Megidézett Kárpátalja, Hágókon innen és túl című előadását láthatják az érdeklődők.

December 11-én Szokolay Ádám zongoraművész, a Bartók-világverseny győztese és Szokolay Dongó Balázs Prima-díjas népzenész előadásában csendülnek fel Bartók és Kodály népdalfeldolgozásai, zongorával és pásztorfurulyákkal.

Az online programsorozat zárásaként december 16-án a Duna Művészegyüttes zenekara és az Állami Népi Együttes vendég szólóénekese, Navratil Andrea közös népzenei koncertjén a zoboralji, szatmári, moldvai és széki összeállítások mellett elhangzik majd részlet a társulat Szerelmünk, Kalotaszeg című műsorából is. A népzenei koncertet Kovács Norbert Cimbi és Gasler Beáta tánca teszi teljessé.

A felvételek az online előadást követően 24 órán át lesznek elérhetők, és két kategóriában is válthatók kedvezményes jegyek az előadásokra.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben

Más művészeti ágakról

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
A 14. Frankofón Filmnapokról
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés