bezár
 

art&design

2021. 01. 19.
Digitálisan is megtekinthetőek a Kép/Test/Lét összművészeti sorozat kiállításai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Digitálisan is megtekinthetőek a Kép/Test/Lét összművészeti sorozat kiállításai A magyar kultúra napja alkalmából, hétfőtől digitálisan is megtekinthető a MANK Kép/Test/Lét összművészeti programsorozat három vidéki kiállításának anyaga a www.alkotomuveszet.hu oldalon és a társaság Facebook-oldalán.

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. közleménye szerint 2020-ban a közösségépítés és nyitás szellemében indult útjára az az összművészeti eseménysorozat, amellyel a kezdeményezők "az alkotóművészet területén tevékenykedő, jelentős vidéki közösségeknek" adhattak megjelenési lehetőségeket, valamint támogatták "a művészek lokális megszólítását és közösséggé formálását, ezáltal a különböző művészeti területek közötti összhang megteremtését".Az eseménysorozat három megyeszékhely, Miskolc, Szolnok és Veszprém együttműködésével valósult meg, mindhárom helyszínen az emberi test kultúráját, szépségét és erejét művészi módon reprezentáló műalkotásokat állították a kezdeményezők a középpontba, és tematikusan kapcsolódó, előadóművészeti produkciókat mutattak be.

"Mivel a MANK célja, hogy a kortárs találkozásoknak az online térben is teret nyújtson, a három vidéki kiállítás anyagát január 18. és 24. között, a magyar kultúra napja alkalmából a www.alkotomuveszet.hu oldalon tesszük közzé. A kiállítások anyaga ezt követően is elérhető marad a honlapon" - írják.

"A művészeti intézmények és az alkotók közötti párbeszédet is elősegítettük, melyből mind a település, mind a művész egyaránt profitálhatott. Mindezek a tapasztalatok arra ösztönöztek minket, hogy kiterjesszük a MANK művészetszervező tevékenységét a vidék városai felé, hogy az adott helyen alkotó művészek koncentrált figyelmet és minőségi körülmények között megvalósuló megmutatkozási lehetőséget kaphassanak" - idézik a közleményben Tardy-Molnár Annát, a MANK ügyvezető igazgatóját.

Az online kiállításokból és a kapcsolódó katalógusokból az érdeklődők megismerhetik, hogyan viszonyulnak az egyes városok művészei az emberi testhez, és hogyan követik a kortárs művészek a testábrázolás művészeti tradícióit.

A közlemény szerint elsőként a Test/Harmónia címmel a MANK Nonprofit Kft. és a Művészetek Háza Veszprém által közösen kiírt képzőművészeti pályázat legjobb alkotásaiból válogatott tárlat nyílik meg digitálisan.

A Szolnokon létrejövő, Legyőzött határok című tárlat az emberi test teljesítőképességének határait, a fizikai erőt igénybe vevő műfajokhoz kapcsolódó, azokból ihletet merítő alkotásokra helyezte a hangsúlyt. A miskolci Teljesítmény című kiállítás pedig az emberi test teljesítőképességét ábrázoló, illetve a sport kulturális, szociokulturális, történelmi vetületeire reflektáló alkotásokat állította a középpontba.

Fotó: alkotomuveszet.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Csáki László: Kék Pelikan
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés