bezár
 

irodalom

2021. 01. 25.
Ötéves lett az f21.hu
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Öt év, tízezer követő, közel háromezer cikk, több mint 150 fiatal újságíró első megjelenési lehetősége a kulturális sajtóban és persze megszámlálhatatlan közös élmény és pillanat. Ezek közül természetesen nem mind volt örömteli, mégis azt gondolom, írja a portál főszerkesztője, és hiszem, Vincze Bence, egytől egyig elengedhetetlen elemei voltak annak, hogy azzá váljunk, vagy talán sokkal többé, mint amit valaha is álmodni mertünk volna.

A főszerkesztő felidézi: 2020, ahogy a legtöbb kezdeményezésnek a világon, nagy nehézségeket hozott az f21-nek is. Sorozatos technikai problémák, a kulturális szféra gazdasági mélyrepülése, a szociális lehetőségek szinte teljes megszűnése, a találkozások, egyáltalán a mindennapi, megszokott életkörülmények hiánya olyan akadályokat gördített a csapat elé, amik semmi jót nem mutattak a jövőbe tekintve. Az abszolút mélypont októberben érte a lapot, amikor a technikai hibákkal terhelt weboldal már nem bírta a nyomást, és összeomlott. Akkor azt gondolták, hogy ez a helyzet akár a sok éves munkánk végét is jelentheti, és egyáltalán nem gondolták, hogy három hónappal később már happy end tükrében tudok majd az ötödik születésnapunkon üzenni az olvasóknak. EzT a sikert Vincze Bence főszerkesztő közösnek tekinti, hiszen az olvasók segítsége nélkül soha nem sikerült volna, példátlan támogatást kapott az f21 az olvasóitól, a közösségétől és mindössze másfél hét alatt meglett a felújításhoz és az újraindításhoz szükséges összeg a Mentsük meg az f21.hu-t! adománygyűjtésünk keretében. Mint írja, "minél több idő telik el, annál meghatóbb erre visszagondolni és nem tudunk elég hálásak lenni Nektek és a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft.-nek, illetve a Palimpszeszt Kulturális Alapítványnak a hatalmas segítségért."

A visszatérés pedig hatalmas erőt adott, az f21 az első cikk első betűjének leütésétől fogva a csapat lelkesedéséből él, és ezzel a hatalmas összefogással olyan lendületet kaptak a nehéz idők után, ami többet ér bárminél. Újra értelmet kapott mindaz, amiért dolgozunk, és ezt fantasztikus megélni!

A jubileumra egy mozaikkal készült a portál, amin a jelenleg működő összes aktív tag arcképe látható. Az arcok, akik szerepelnek rajta, az olvasókkal együtt alkotják az f21-et. „Mi nem csak egy magazin vagyunk, nem csak egy weboldal és nem csak cikkek nagy halmaza, mi vagyunk A fiatalság százada!” – fogalmaz a főszerkesztő, Vincze Bence.

F21 – 5!

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Két napig a test körül Két napig a test körül
A Test-symposium – Irodalom, elmélet és kritika című konferenciáról
irodalom

Szörnypart Szörnypart
Szlavicsek Judit: Légy/ott, Erawan Kiadó, 2020
irodalom

Mesterséges intelligencia és digitális örökség Mesterséges intelligencia és digitális örökség
A Digitális Örökség Nemzeti Laboratórium (DH-LAB) bemutatkozó online konferenciájáról
irodalom

A(z intertextuális) metavers mint a korporeografikus multifokalitás terepe A(z intertextuális) metavers mint a korporeografikus multifokalitás terepe
A test motivikus közegeinek szubverzív műveletei Medbh McGuckian három szövegében

Más művészeti ágakról

Parti Nagy Lajos: Ibusár (Örkény István Színház — Kék Művészügynökség)
art&design

Hölgymenyét Hölgymenyét
Interjú Verebics Kati festővel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés