bezár
 

zene

2021. 02. 02.
Fehér éjszakák a Nemzeti Filharmonikus Zenekar előadásában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fehér éjszakák a Nemzeti Filharmonikus Zenekar előadásában A Nemzeti Filharmonikus Zenekar Fehér éjszakák című hangversenye szerdán a Müpa Budapest honlapján és YouTube-csatornáján díjmentesen tekinthető meg – közölte az MTI.

A koncerten Jean Sibelius Valse triste című alkotása és d-moll hegedűversenye, valamint Edvard Grieg Peer Gynt című művének részletei szólalnak meg Rajna Martin vezényletével.

A műsor első száma, Sibelius Valse triste-je a haldokló édesanyja betegágyánál virrasztva álomba merülő fiú tragikus látomása. A hangverseny szólistája Baráti Kristóf hegedűművész, aki Sibelius 1904-ben megalkotott d-moll hegedűversenyét adja elő. A norvég Edvard Grieg 1875-ben komponált Peer Gynt-kísérőzenéjének megalkotására maga a dráma szerzője, Henrik Ibsen kérte fel a komponistát. A megszólaló műben a közönség Szalai Ágnes szopránt hallhatja. A hangverseny címe – Fehér éjszakák – északra utal, arra a jelenségre, amely akkor tapasztalható, amikor a Nap nem nyugszik le és így huszonnégy órán át világos van.

Szombaton a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar művészeinek kamarakoncertje várja a közönséget, a videó linkje az esemény napján kerül fel a www.filharmonikusok.hu oldalra.

Négyzetes kép a leadben: filharmonikusok.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 2021. február 21-i előadások
A 2021. február 19-i előadások
Interjú Miklós Szilveszterrel

Más művészeti ágakról

irodalom

Thomas Bernhardtól Tóth Krisztináig Thomas Bernhardtól Tóth Krisztináig
A politikai önazonosság kialakítása és az írók
art&design

Derkósok munkái virtuálisan
26 képzőművész pályamunkáit vonultatja fel idén is a Derkovits Gyula ösztöndíj
irodalom

Bolyongás a szemétösvényeken Bolyongás a szemétösvényeken
Selyem Zsuzsa: Az első világvége, amit együtt töltöttünk, Jelenkor, 2020.
David France: Isten hozott Csecsenföldön


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés