bezár
 

irodalom

2021. 02. 19.
Kortársak az iskolában
Egy budapesti és négy vidéki középiskolában indul a Szépírók Társasága új oktatási programja, amely az Európai Unió támogatásával valósul meg.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A SZÉPÍRÓK TÁRSASÁGA magyarországi társszervezőként tavaly benyújtott pályázata ELNYERTE AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT az Együttműködési projektek között a 2020-tól 2023-ig terjedő időszakra. A megvalósítás első szakaszában budapesti, ajkai, debreceni, pécsi és székesfehérvári középiskolások találkozhatnak írókkal, költőkkel, egyelőre online formában.   

A több európai országban párhuzamosan zajló programsorozat fő célja, hogy népszerűsítse a kortárs európai irodalmat a fiatal közönség körében, korszerű megoldásokkal ismertesse meg a művészeti, irodalmi oktatásban dolgozókat, és egy nemzetközi oktatási és ösztöndíjhálózatot hozzon létre fiatal alkotók számára. A BE(P)ART – Grow with Arts címen elinduló projekt keretein belül lehetőség nyílik egy, az általános iskolai, középiskolai és egyetemi oktatást kiegészítő hosszú távú program megvalósítására, irodalmi alkotópályázat indul fiatal írók számára, és lehetőség nyílik nemzetközi kulturális fesztiválokon való részvételre is. A projekt belga (UC Limburg University College), spanyol (Uxio Novoneyra Foundation) és szerb (Krokodil Association) társszervezetekkel, az Associació PEN Català vezetése alatt zajlik.

Az első online órákat február utolsó hetében, 22. és 26. között tartják meg Dragomán György, Lackfi János, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina és Varró Dániel közreműködésével. A programban résztvevő középiskolák: Ajkai Bródy Imre Gimnázium, Debreceni SZC Irinyi János Technikum, Lánczos Kornél Gimnázium (Székesfehérvár), PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium (Pécs), Szent László Gimnázium (Budapest). Az első órákat további alkalmak követik márciusban és áprilisban, majd májusban egyetemi-főiskolai workshopot terveznek tanárképzésben résztvevő hallgatók számára. Ősszel általános iskolák is csatlakoznak a projekthez, év végén pedig irodalmi pályázatot írnak ki fiatal alkotók számára.

Információ: Szépírók Társasága http://szepiroktarsasaga.hu/

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

A siker egyik titka a betiltás A siker egyik titka a betiltás
Bulgakov Kutyaszívének története „Z”-től a Zemberekig
irodalom

Ókori mese az elviselhetetlen könnyűségről Ókori mese az elviselhetetlen könnyűségről
Mika Waltari: Szinuhe, Európa Könyvkiadó, 1978
irodalom

Az elkülönböződés folyamata Az elkülönböződés folyamata
A mesterséges intelligencia távlati perspektívái egy fenomenológiai ontológia tükrében
irodalom

Helyzetjel – Torzítás Helyzetjel – Torzítás
Jonas Gardell Így megy el és soha vissza nem tér életünk egy napja című regénye nyomán

Más művészeti ágakról

színház

Egy Don Juan a nappaliban?
A Magyar Nemzeti Balett Don Juan-előadásával folytatódik az Opera Otthonra
art&design

Rejtőzködő kiállítóterek I. élőben és virtuálisan Rejtőzködő kiállítóterek I. élőben és virtuálisan
aqb, ProjectSpace – Mátrai Erik: „Ellipszisek”
David France: Isten hozott Csecsenföldön
Katrine W. Kjær: Egy lány hosszú futása


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés