bezár
 

irodalom

2021. 03. 14.
Elhunyt Jankovics József irodalomtörténész
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elhunyt Jankovics József irodalomtörténész A Mészöly Miklós Egyesület elnöksége közleményt jelentetett meg, melyben azt írja, hátborzongatóan váratlanul érte őket a hír, hogy barátjuk, a Mészöly Miklós Egyesület tiszteletbeli elnöke, a nagyszerű irodalomtörténész, Jankovics József hirtelen elhunyt.

Mint írják, súlyos veszteség ért mindannyiunkat: a Mészöly Miklós Egyesületet, az irodalomtörténész-társadalmat, benne az elhunytnak élethosszig otthonos munkahelyével, az Irodalomtudományi Intézettel és más kollegiális közösségekkel.  Együttérzésünkről biztosítják a családot, a barátokat, és leszögezik: mindent elkövetnek, hogy Jankovics József személyes és szakmai emlékezetét a legodaadóbb módon ápolják.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Tóbiás Krisztián regényrészlete: Kisrózsifalva Tóbiás Krisztián regényrészlete: Kisrózsifalva
A Prae folyóirat Ragály-számából
irodalom

Thomas Bernhardtól Tóth Krisztináig Thomas Bernhardtól Tóth Krisztináig
A politikai önazonosság kialakítása és az írók

Más művészeti ágakról

art&design

Geometrizált humanizmus Geometrizált humanizmus
Interjú Ábel Tamás üvegművésszel sikerről, külföldi kapcsolatépítésről, magyarországi megélhetésről, valamint művészeti ága helyzetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés