bezár
 

irodalom

2021. 03. 15.
Muzsikál az erdő
Irodalmi pályázat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Muzsikál az erdő A Muzsikál az Erdő Alapítvány irodalmi pályázatot hirdet a „Muzsikál az erdő” 2021. évi rendezvénysorozatának alkalmából.

Az alapítvány minden olyan alkotó pályázatát várja, akinek a műveit a természet, a táj, az erdő élménye, a természeti környezet és az ember viszonya inspirálta. Táj- és természetverseket, erdei meditációkat, prózákat, drámákat, meséket várnak, amelyek összhangban állnak a rendezvénysorozat szellemiségével.

„Muzsikál az erdő” irodalmi pályázata 2014-ben Jókai Anna Kossuth-nagydíjas író javaslatára indult el, aki a pályázat zsűrielnöke és védnöke volt. A pályázat tiszteleg az írónő emléke, szellemi nagysága előtt.

„Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat fő céljai: a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés az erdő és a zene, a művészet erejével. A klasszikus és a népzene, az irodalom, a kultúra támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti és kulturális értékek, az erdő, a természet védelme, a helyi közösségek építése. A rendezvénysorozatra látogatók új impulzusokat meríthetnek természeti környezetünk és kultúránk megismeréséhez. Az elmúlt évben az erdő, a természet teret adott a szabadidő eltöltésének, a sportnak, a családi sétáknak. A koronavírus-járvány felhívta a figyelmet arra, hogy az ember a természet része, az erdő biztonságos feltöltődést nyújt.

Életkori kategóriák

1. Felnőttek

Olyan irodalmi alkotásokat várnak, amelyekben megjelenik a természet, a táj, az erdő szépsége. A pályaművek műneme és műfaja szabadon választható. Terjedelmi korlát lírai mű esetén 2 oldal, epika esetén 10, dráma esetén 50 oldal, 12-es betűmérettel, másfeles sorközzel.

Új pályázati kategóriában várják olyan alkotók munkáit, akik már részt vettek a rendezvényen, és megírják az élményeiket, benyomásaikat. A pályamunkák terjedelme 3 oldal, műfaja esszé.

2. Gyermekek: 8–18 éves korig

A gyermekektől meséket várnak maximum 3 oldal terjedelemben. Témát a „Muzsikál az erdő” szellemiségéből meríthetnek, amelyhez támpontot adnak a korábbi „Muzsikál az erdő” gyermekrajzpályázat alkotásai.

Egy pályázó egy pályaművel jelentkezhet. Az alkotásokat csatolt fájlként, word-dokumentum formájában kell elküldeni a muzsikalazerdopalyazat@gmail.com e-mail-címre. A fájlnév tartalmazza a szerző nevét és a mű címét pl.: Kiss János „Zene” című műve esetében: kissjanos.zene. Minden alkotó köteles mellékelni a nevezési lapot, aláírva, szkennelve vagy lefotózva, ami tartalmazza az alkotó nevét, címét, e-mail postafiókját, telefonos elérhetőségét. A nevezés díjmentes.

A művek beküldési határideje: 2021. május 14.

A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el. A zsűri elnöke: Győrffy Ákos, József Attila-díjas költő. A zsűri tagjai: Vasvári Csaba, színművész, a Szentendrei Teátrum igazgatója; Matúz Viktória, a Muzsikál az Erdő Alapítvány titkára, magyar szakos tanár.

Díjazás

Wellnes hétvégék, tárgyjutalmak, könyvcsomagok.

A díjazott alkotások elhangzanak a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok, illetve a „Muzsikál az erdő” az ország egyéb régióiban szervezett rendezvényein, közzéteszik azokat honlapukon, közösségi oldalukon. A szerkesztőség által arra érdemes művek megjelennek a Magyar Napló folyóiratban.

Az eredményeket várhatóan 2021. június 18-án az alapítvány honlapján teszik közzé.

A tervek szerint az ünnepélyes eredményhirdetést a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok egyik rendezvénynapján tartják 2021. július 3–11. között, az eredményhirdetés pontos időpontja az online felületeiken fog megjelenni.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés