bezár
 

film

2009. 06. 26.
A robotok már a spájzban vannak
Sandra Bullock tarolt, a transformerek harcra készek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A robotok már a spájzban vannak Kedden hazánkban is bemutatták a Transformers: A bukottak bosszúját. Azonban az az elmúlt hét még romantikus hangulatban telt a budapesti mozikban. A Nász-ajánlat vezette a fővárosi box office listát.
Az Amerikai Egyesült Államok mozis közhangulatának mintájára a budapesti filmszínházakat is elözönlötték a szerelmespárok illetve a Sandra Bullockért rajongó hölgyek. A sztár ázsiójának jót tesz új komédiájának sikere, Bullock kisasszony  immáron két éve nem rukkolt elő filmmel, s bár azt megelőzően láthatóan igyekezett a  műfaj skatulyájából való kitörés lehetőségével kecsegtető szerepeket elvállalni, például egy thrillerben (Megérzés, szolid siker), de hát kinek ne esne jól a siker íze. Hazai terepre visszatérve verhetetlennek bizonyul a színésznő. Kis hazánk fővárosában is több mint 37 ezren voltak kíváncsiak a Nász-ajánlat című filmjére.

Nász-ajánlatNémi csalódás lehetett az InterCom számára, hogy az általa forgalmazott Másnaposok idehaza nem tudta elcsípni az első helyet. A tengeren túl már a 200 millió dolláros bevételi határt ostromolja lassan a film, mely nem éppen humánus humorával csalogatja be a mozikba a tisztelt nagyérdeműt. Bánatra azonban semmi ok. Ezen a héten a második hely is 35 ezer nézőt jelentett.

A Terminátor – Megváltás igencsak megosztja a közvéleményt. Idehaza sem nagyon ajánlgatják a mozilátogatók egymásnak a filmet. Az első heti 55 ezres nézőszám még több mint bíztató volt, de mostanra elapadtak a mű tartalékai. Az budapestiek nem igen akarnak szembesülni az apokaliptikus jövővel. Az opusz heti nézőszáma két hét alatt 11 ezerre zuhant vissza, és most már a nagy ellenfél a Transformers: A bukottak bosszúja is megérkezett. Michael Bay megalomán akcióórgiája az USA-ban már döntögeti a rekordokat (60 millió dollárral nyitott az első napon). Nálunk talán nem akkora az átalakulók rajongótábora, de így is sikerült két nap alatt a harmadik helyre fölkapaszkodnia. Ily rövid idő alatt is közel 17 ezer budapesti tekintette meg a hollywoodi monstre produkciót. Nem kérdés, hogy a jövő hétre az űrből jött harci robotjaink a No. 1 formát öltik föl.
nyomtat

Szerzők

-- Sági Róbert --


További írások a rovatból

A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés