bezár
 

színház

2021. 03. 28.
Fekete Péter: folytatódik a Köszönjük, Magyarország! program
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fekete Péter: folytatódik a Köszönjük, Magyarország! program A művészeket támogató Köszönjük, Magyarország! program folytatását jelentette be Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára a színházi világnap alkalmából.

A Köszönjük, Magyarország! program második üteme célkitűzésében és szellemiségében változatlan: segítő kezet nyújt a munkalehetőség és jövedelem nélkül maradt előadóművészek és ezzel együtt a művészeti élményeket, programokat kényszerűen nélkülöző közösségeknek.

Szkéné színház

A művészeti élet dolgozói a pandémia időszaka alatt is kivették részüket "a lakosság lelki egyensúlyának karbantartásából", de sok független művész vesztette el a munkáját az elmúlt időszakban - mondta el Fekete Péter az MTI-nek.

Hangsúlyozta: azért indították a programot egy éve 1 milliárd forintos keretösszeggel, hogy a nehéz helyzetbe került művészeket ne segélyekkel, hanem későbbi fellépésekkel segítség.

Hozzátette: a program első része sikeres volt, a tavaly nyári időszakban olyan kistelepülésekre is minőségi kulturális produkciók juthattak el, amilyenre korábban nem volt példa. Az embereknek lakóhelytől függetlenül igényük van a kultúrára, a korlátozások feloldása után pedig országszerte lehetőség lesz arra, hogy a kisebb települések kultúrházai, könyvtárai, szabadtéri színpadai értékes produkcióknak adjanak helyet.

Fekete Péter kiemelte: a Köszönjük, Magyarország! program folytatásában 500 ezer forintra emelik azt az összeget, amelyet a munka nélkül maradt művészek igényelhetnek. Ezért cserébe az érintetteknek vállaniuk kell, hogy amint lehetséges, 6-10 alkalommal fellépnek országszerte.

"Ha valakik képesek az élet újraindításában segíteni, akkor azok a kulturális szféra dolgozói" - hangsúlyozta az államtitkár.

A Köszönjük, Magyarország! program második ütemét a Déryné Művészeti Nonprofit Kft. bonyolítja le.

A program első szakaszában 2800 független előadóművész nyert 1700 különböző egyéni és csoportos előadás megvalósítására támogatást. Az 1600 regisztrált helyszínen eddig 4500 program valósult meg mintegy 1 millió néző részvételével.

A kép forrása: oszmi.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Arcközelik a színpadon Arcközelik a színpadon
Garaczi László: Végre egy kis csönd - a K:ortárs sorozatában
Színház otthonról - Szúnyogok a National Theatre at Home online közvetítésében
színház

„Podcasting”, a kultúrszerelem „Podcasting”, a kultúrszerelem
Podcast-történet és ajánló a hazai, kulturális csatornákról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés