bezár
 

zene

2021. 04. 02.
A Glastonbury fesztivál szervezői látványos virtuális koncertet szerveznek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Glastonbury fesztivál szervezői látványos virtuális koncertet szerveznek Virtuális koncertet szerveznek a tavalyi után idén ismét elmaradó Glastonbury zenei fesztivál rendezői. A május 22-re tervezett, élőben streamelt műsorban a Coldplay, Damon Albarn, Jorja Smith, Kano, Haim és Wolf Alice is fellép a BBC News szerint.  

Emily Eavis, az esemény szervezője látványos műsort és különleges vendégművészek fellépését és közreműködését ígérte.

Az előadók a Glastonbury fesztivál színhelyén felállított színpadokon zenélnek majd. "Olyan lesz, mint a fesztivál, csak közönség nélkül" - fogalmazott Eavis.

A műsort Paul Dugdale rendezi, aki korábban Ariana Grande és Taylor Swift világkörüli turnéiról forgatott a Netflixnek.

A műsorszámokat vendégművész narrátorok kötik majd össze, akiknek személyét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Eavis reményét fejezte ki, hogy a közönség, amely otthon nézheti a koncertet, képes lesz átélni valamit a fesztiválélményből, amelyet az esemény nyújtani szeretne.

A virtuális műsorra már árulják a jegyeket. A jegybevétel egy részét jótékony célra fordítják, emellett a bevétel a szervezők szerint a fesztivál 2022-es visszatérésében is segít. Az eseményről kiadott emlékplakát bevételével pedig a fesztivál technikai személyzetét akarják támogatni, akiknek a pandémia miatt veszélybe került a megélhetésük.

A Glastonbury fesztivál volt az első a könnyűzenei rendezvények sorában, amelyet 2021-ben töröltek a brit fesztiválnaptárból.

A rendezvény szervezői közben már engedélyt kértek egy kétestés szeptemberi koncertre is, amelyet lényegesen kisebb léptékben szerveznének meg, mint a kétszázezer látogatót vonzó somerseti fesztivált. Eavis elmondta, hogy egyelőre nem tudja, valóban meg lehet-e rendezni a szeptemberi show-t, de az engedélyt azért megkérték, hogy esélyt adjanak neki.

A szervező szerint a hagyományos Glastonbury fesztivált 2022-ben tudják ismét megtartani.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Születésének századik évfordulójára
A 2021. február 19-i előadások
A 2021. február 18-i előadások
Zeneakadémia, 2021., február 8., koncertfelvétellel mutatjuk

Más művészeti ágakról

art&design

Archivált otthonaink Archivált otthonaink
„Mikhail Bushkov & Olga Bushkova «ZRH»” című kiállításukról
színház

Vers – színház – film 3.: Finálé, ahogy kell Vers – színház – film 3.: Finálé, ahogy kell
A Szavalóverseny 3. része a Katona K:ortárs-sorozatában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés