bezár
 

zene

2021. 04. 15.
Ránki Dezső és a Concerto Budapest közös koncertje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ránki Dezső és a Concerto Budapest közös koncertje A Concerto Budapest április 27-i online előadásán Ránki Dezső zongoraművészt látja vendégül a Zeneakadémia Nagytermében – írja a zeneakademia.hu.

Április 27-én 19.30-tól élő közvetítésben merülhetünk el a mozarti világ játékosságán keresztül egészen a viharos, szenvedélyes romantika jegyében szerzett alkotásokig. Mozart A-dúr zongoraversenyének vonószenekari változatát Schumann Esz-dúr zongoraötöse követi, melyeknek zongoristája Ránki Dezső lesz.  Az est záródarabjaként Schubert A halál és a lányka című vonósnégyesét hallhatjuk Gustav Mahler vonószenekari átiratában. Az előadáson közreműködik a Keller Quartet, vezényel Keller András.

Az élő közvetítés megtekinthető a Concerto Budapest honlapján és YouTube-csatornáján, valamint a Zeneakadémia honlapján, Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján.

A kép forrása: zeneakademia.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés