bezár
 

színház

2021. 04. 17.
DráMÁzat drámaíró verseny
Ötödik alkalommal hirdetik meg Erdélyben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
DráMÁzat drámaíró verseny A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház és a nagyváradi Szigligeti Színház idén a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Karával közösen hirdette meg a dráMÁzat drámaíró versenyt.

A pályázat keretében három kategóriában várnak versenyműveket. A DEBÜT kategóriában olyan magyar nyelven írt drámával lehet jelentkezni, amely nem jelent meg kiadásban, és amelyet professzionális keretek között még nem mutattak be. A zsűri által legjobbnak ítélt mű díjazása bruttó ezer euró. Ha a művet vagy műveket a Szigligeti Színház vezetősége kivitelezhetőnek tartja, a 2021/22-es, vagy az azt követő évadban színre viszi.

Szkéné színház

A drámaÍRÓ kategóriában olyan szerzők még nem publikált vagy be nem mutatott magyar nyelvű műveit várják, akiknek jelentek már meg írásai. A legjobbnak ítélt dráma szerzőjét e kategóriában is bruttó ezer eurós jutalomban részesítik, a művet pedig a pályázat kiírói bemutatják, ha beilleszthető a következő két évad műsortervébe.

A dramAUTOR kategóriában színpadon még be nem mutatott román nyelvű drámákat várnak. E kategória győztes művét is bemutathatják a pályázat kiírói.

A Tomcsa Sándor Színház lehetőséget biztosít a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Kara egy rendező szakos hallgatójának arra, hogy a drámaÍRÓ vagy a dramAUTOR nyertes művei közül az egyiket színpadra állítsa.

A szervezők valamennyi díjnyertes mű kiadását vállalják. A jeligés pályamunkákat június 15-ig kell beküldeni a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház email címére.

 

 

Fotó: A Tomcsa Sándor Színház logója.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Kísérletek társadalmi célú színházra Kísérletek társadalmi célú színházra
Farkas Atillával, a Horizont Alkotócsoport egyik alapítójával beszélgettünk
színház

Nehéz idők, nehéz emberek Nehéz idők, nehéz emberek
Andrew Bovell: Ha elállt az eső, Guelmino Sándor rendezésében
színház

Drámapedagógia tabutémák körül Drámapedagógia tabutémák körül
Az Orlai Produkciós Iroda közösségi színházi játéka
színház

Vers – színház – film 3.: Finálé, ahogy kell Vers – színház – film 3.: Finálé, ahogy kell
A Szavalóverseny 3. része a Katona K:ortárs-sorozatában

Más művészeti ágakról

Annie Ernaux: Lánytörténet - Magvető, 2020
Thomas Vinterberg: Még egy kört mindenkinek
irodalom

Izsó Zita versei: Hideg, Böjt Izsó Zita versei: Hideg, Böjt
A Prae folyóirat Ragály-számából
gyerek

Végtelen mesélőkedv Végtelen mesélőkedv
A Csimota Kiadó tavaszi papírszínház-újdonságai


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés