bezár
 

irodalom

2021. 04. 27.
Féléves kötetíró műhelyprogramot indít a FISZ
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Féléves kötetíró műhelyprogramot indít a FISZ A Fiatal Írók Szövetsége 2021 őszén elindítja a Grádicsot, ami egy féléves kötetíró műhelyprogram egy vagy két kötettel rendelkező, jelenleg az új könyvükön dolgozó prózaírók számára.

A műhelyprogram két vezetője: Mán-Várhegyi Réka (író, forgatókönyvíró, szerkesztő) és Cserna-Szabó András (író, újságíró, szerkesztő). A csoportban 8-10 prózaíró vehet részt, akiket pályázat útján választanak ki.

A résztvevők havonta egyszer, egy szombati napon találkoznak egy budapesti helyszínen, ahol 10 és 16 óra között dolgoznak az aktuális kérdéseken, szövegeken. A műhelyprogramot egy nyitó- és egy záróesemény foglalja keretbe, ahol a résztvevőknek lehetősége lesz a bemutatkozni, és a készülő műről is mesélni a közönségnek.

A pályázatot az adhatja be, akinek eddig egy vagy két szépirodalmi líra- vagy prózakötete jelent meg, és jelenleg egy új prózaköteten dolgozik.

A pályázat feltétele, hogy az alkotók részt tudjanak venni a 6 műhelyalkalomból legalább 5-ön (szeptember 11., október 9., november 13., december 4., január 8., február 12.), valamint vállalják, hogy elolvassák a többi résztvevő anyagát, aktívan részt vesznek a műhelyeken, és az egyik alkalomról publikus műhelynaplóban számolnak be.

A pályázati anyagokat a fiatalirok@gmail.com címre várják május 31-ig, “Grádics pályázat” tárgymegjelöléssel.

A pályázati anyagnak a következőket kell tartalmaznia:

  • Szakmai önéletrajz és publikációs lista.
  • Koncepcióleírás (max. 3000 karakter): a készülő kötet bemutatása, az alkotói kérdések, szakmai dilemmák megfogalmazása, amelyekkel kapcsolatban az alkotó segítséget vár.
  • Szövegmutatvány (510 000 karakter): részlet a készülő prózakötetből.

A pályázati anyagokat a két műhelyvezető és a FISZ elnöksége zsűrizi.

Eredményhirdetés július közepéig várható, a műhelyvezetők és a résztvevők pedig a FISZ nyári táborában, augusztus közepén mutatkoznak be.

A felmerülő kérdésekkel Bán-Horváth Veronika (horvath.verocs@gmail.com) vagy Mécs Anna (mecsanna@gmail.com) szervező-résztvevőkhöz lehet fordulni.

A programot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés