bezár
 

építészet

2021. 04. 30.
Lehet indulni a DECODE díjtárgy tervező pályázatán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lehet indulni a DECODE díjtárgy tervező pályázatán A DECODE Kortárs Építészeti és Művészeti Alapítvány pályázatot hirdet olyan sokszorosítható díjtárgy tervezésére, amely az Alapítvány által évente megrendezésre kerülő, kiállítással egybekötött DECODE pályázat fődíjasai részére kerül majd átadásra.

A DECODE Kortárs Építészeti és Művészeti Alapítvány célja, hogy felhívja a figyelmet a gondolatok köré épülő alkotásra és ezáltal az értékteremtésre. Ezek a munkák nem a nemzetközi trendekhez igazodnak, hanem erős, önálló gondolati háttérrel és alkotói szándékkal jönnek létre. A DECODE kiállításon résztvevő és a díjazott pályaműveket a művészetek és építészet különböző területeinek kiemelkedő képviselőiből felkért szakmai bíráló bizottság választja ki. Döntésük értelmében két fődíjas alkotás kerül kiválasztásra (egy a művészeti-, egy pedig az építészeti kategóriából).

A DECODE pályázata egy olyan, a fődíjasok részére átadásra kerülő egyedi díjtárgy létrehozását tűzi ki célul, amely méltó reprezentációja az Alapítvány törekvéseinek, a DECODE díjpályázat elvárásainak és a szakmai zsűri döntésének. A vizuális művészet és építészet metszéspontjait kifejező olyan letisztult tárgyi terv kiválasztása a cél, amely időtálló módon ábrázolja a DECODE szellemiségét és kifejezi a díj átadásával járó elismerés horderejét.

A pályázatra a 18-35 év közötti fiatal tehetségek jelentkezését várják. A program több mint 2000 Euró összdíjazású.

Regisztrációs határidő: május 23.
Beküldési határidő: május 30.

 

További információ a DECODE honlapján található. A kép forrása a DECODE honlapja.

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

építészet

Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
építészet

A végeredmény nem feltétlenül építészeti, hanem társadalmi kérdés is
építészet

A Gizella Malom metamorfózisa 

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés