bezár
 

irodalom

2021. 05. 03.
Az athenaeum kiadó antológiapályázata pályakezdő írók és költők részére
A világot szétszerelni
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az athenaeum kiadó antológiapályázata pályakezdő írók és költők részére Az elmúlt évtized, a 2020-as évvel mintegy tetőzve bőven adott lehetőséget és okot a világ történéseinek átértékelésére, és a benne elfoglalt helyünk reflexiójára. Az Athenaeum Kiadó A világot szétszerelni pályázatára várja 35 év alatti írók és költők olyan műveit, amelyek a közvetlen jelen történéseiről és problémáiról szólnak. A pályaműveket 2021. július 15. éjfélig az athenaeumvilagpalyazat@gmail.com címre lehet beküleni. 

Felkelsz. Megnyitod a híreket. Kinézel az utcára. Mit jut eszedbe elsőnek? Mi az, amit fontosnak tartasz a jövőnek elmesélni még ma? Mi az, amit csupán elrettentő példaként küldenél előre? Milyen szeretett tárgyakat, arcokat, helyeket zárnál időkapszuládba? 2020. Maszkok mögé vonult mosolyok. Falak közé zárt élet. Egyetemfoglalás. Tüntetéshullám. A nyugati part lángokban áll. Földrengés, hőségriadó, vulkánkitörések. Hogyan tudósítasz a káoszról, amikor épp a közepén állsz.

A világot szétszerelni pályázatra a pályázó maximum 2, máshol még nem publikált művel (verssel, novellával vagy regényrészlettel) nevezhet: a prózaszövegek terjedelmi korlátja: 10 000 leütés (szóközzel). A pályázaton legjobb elbírálásban részesített szerzők szövegei a 2021 októberében megjelenő kötetben kapnak helyet. Az első három helyezett a publikáción túl az alábbi honoráriumban részesül:

1. helyezett: 100 000 Ft

2. helyezett: 80 000 Ft

3. helyezett: 50 000 Ft

A pályaműveket 2021. július 15. éjfélig az athenaeumvilagpalyazat@gmail.com címre várják. A pályázat zsűrije: Fehér Renátó és Kustos Júlia. Fehér Renátó (1989) költő, a Hévíz folyóirat és a Csirimojó Kiadó szerkesztője. Verseit angol, cseh, francia, lengyel, német, orosz, román és szlovák nyelvre is fordították. Kötetei a Magvető Kiadónál jelentek meg (Garázsmenet, 2014, Holtidény, 2018). Kustos Júlia (1996) költő, kritikus, író, 2020 őszétől az Athenaeum Kiadó szerkesztője. Versei és prózái 2015 óta jelennek meg irodalmi folyóiratokban, kritikákat 2018 óta publikál.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Annie Ernaux: Lánytörténet - Magvető, 2020
irodalom

Molnár T. Eszter: Függőkert Molnár T. Eszter: Függőkert
A Prae folyóirat Ragály-számából
Beszélgetés Szolcsányi Ákossal új verseskötete kapcsán
Háttérinterjú Nádori Lídia műfordítóval a fordítás folyamatáról, munkamódszerekről, a személyes ízlés, a kiadói profil és az olvasói igény viszonyáról, a fordítók sokszínűségéről

Más művészeti ágakról

színház

Drámapedagógia tabutémák körül Drámapedagógia tabutémák körül
Az Orlai Produkciós Iroda közösségi színházi játéka
gyerek

Pagony kalandséta: szabadtéri kalandjáték a Pagonytól
Biztonságos, szabadtéri családi program
art&design

Geometrizált humanizmus Geometrizált humanizmus
Interjú Ábel Tamás üvegművésszel sikerről, külföldi kapcsolatépítésről, magyarországi megélhetésről, valamint művészeti ága helyzetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés