bezár
 

építészet

2021. 05. 04.
Június közepéig lehet jelentkezni a Népi Építészeti Programra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Június 14-ig lehet jelentkezni a Népi Építészeti Programra, amely kiemelt figyelmet fordít a világszinten is egyedülálló magyar tájházhálózat megtartására - közölte a programot koordináló Teleki László Alapítvány hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a Népi Építészeti Programban a tájházak megújítására, megóvására igényelhető támogatás. A tájházak fenntartói a helyreállítást megelőző szakmai dokumentációk elkészítéséhez, valamint épületfelújítási tevékenységgel járó helyreállításhoz is kérhetnek hozzájárulást.

A támogatás a tájházak veszélyelhárításához, állagmegóvásához, részleges vagy teljes felújításához biztosít forrást. A cél a hagyományos építészeti értékek megőrzése és helyreállítása a hagyományos technikák újraélesztésével.

Az odaítélhető vissza nem térítendő támogatás összege szakmai előkészítésre minimum 500 ezer, maximum 1,5 millió forint, épületfelújításra minimum 500 ezer, maximum 20 millió forint. A hozzájárulás mértéke a tevékenység megvalósítása során felmerülő összköltségnek legfeljebb a 80 százaléka lehet.

A támogatási kérelmeket elbíráló bizottság a veszélyeztetett helyzetben lévő épületeknél a támogatás mértékét egyedi döntéssel megemelheti a felmerülő összköltség legfeljebb 90 százalékára. A veszélyeztetettség mértékének megállapítását a benyújtott dokumentumok alapján a bíráló bizottság végzi.

A támogatási kérelmeket a Teleki László Alapítvány által üzemeltetett online felületen, www.nepiprogram.hu-n, elektronikus formában lehet benyújtani június 14-ig.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

junya ishigami + associates építésziroda, Tokió, Japán
építészet

Így telt a MÉD gálaestje 
építészet

Kis szelet a Látkép 2021 - Művészettörténeti Fesztiválból

Más művészeti ágakról

Bemutatták a Nem lövöm fejbe magam antológiát a PesText fesztiválon
Vonnák Diána: Látlak, Jelenkor, Budapest, 2021.
„A paradicsomot akkor ismerjük fel, amikor elveszítjük, a fészket akkor, ha kiesünk belőle.”


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés