bezár
 

zene

2021. 05. 05.
Stabat Mater Bázelből
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Stabat Mater Bázelből René Jacobs és a Kammerorchester Basel közös estje május 8-án 19:30-tól elérhető lesz a Bartók Tavasz virtuális hangversenyterméből – olvasható a Müpa honlapján. 

A bázeli koncertteremből közvetített hangversenyen kiváló énekes szólisták és a Kammerorchester Basel lép fel. A nagyhírű együttes a barokk zene historikus előadói gyakorlatában éppúgy otthonosan mozog, mint a kortárs zenében. Haydn muzsikája iránti elköteleződésüket pedig jól jelzi, hogy az olasz Il Giardino Armonico zenekarral közösen Haydn összes szimfóniáját műsorra tűzik és lemezre veszik. A nagyszabású projekt a tervek szerint 2032-ben, Haydn születésének 300. évfordulóján ér majd véget.

Az előadás karmestere, René Jacobs immár közel négy évtizede a historikus operajátszás egyik legnagyobb tekintélye, rendszeresen dolgozik a berlini Staatsoper, a Theater an der Wien vagy a brüsszeli Théâtre Royal de la Monnaie társulatával, valamint emlékezetes produkciókat vezényelt a Salzburgi Ünnepi Játékokon és az Aix-en-Provence-i Fesztiválon.

Műsoron Haydn Stabat Materje, közreműködik Sophie Karthäuser, Sophie Harmsen, Steve Davislim, Arttu Kataja (ének) és a Zürcher Sing-Akademie, karvezető Florian Helgath.

Az előadás május 8-án 19:30-tól tekinthető meg a Bartók Tavasz virtuális hangversenytermében. 

Négyzetes kép a leadben: mupa.hu

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Csáki László: Kék Pelikan
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés