bezár
 

zene

2021. 05. 09.
Mozart-est a Bartók Tavaszon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mozart-est a Bartók Tavaszon Mozart-estet ad Berecz Mihály zongoraművész május 18-án a Müpában – olvasható a Művészetek Palotája honlapján.

A fiatal zongoraművészt, Berecz Mihályt immár évek óta izgatja a 18-19. századi repertoár fortepianón való megszólaltatása. „Vashegyi György és Malcolm Bilson hatására kezdtem el ezzel foglalkozni, így Mozartot, Beethovent, Schumannt és Haydnt is megszólaltathattam már fortepianón. Bár nem könnyű ezekhez a hangszerekhez hozzájutni, és más technikát igényelnek, mint a modern zongora, ha megtehetném, kötelezővé tenném őket mindenki számára” –nyilatkozta a közelmúltban.

Vashegyi Györggyel és együtteseivel már számos alkalommal játszott, Mozart zongoraversenyeit is gyakran adják elő együtt, és különösen emlékezetesek azok az alkalmak, amikor egyetlen koncerten több Mozart-versenyművet is megszólaltattak. Ezúttal az életmű egyik legkülönlegesebb és legtitokzatosabb darabja, a salzburgi időszakban írt Esz-dúr zongoraverseny hangzik el. A koncert második felében egy nem kevésbé izgalmas, a maga nemében egyedülálló egyházzenei kompozíció, a c-moll mise csendül fel.

Az előadáson közreműködik Sabine Devieilhe, Szutrély Katalin, Megyesi Zoltán, Najbauer Lóránt (ének), Berecz Mihály (fortepiano), az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus. Vezényel Vashegyi György.

A koncertet május 18-án 19:30-tól hallgathatjuk meg a Bartók Tavasz virtuális hangversenytermében.

Négyzetes kép a leadben: mihalyberecz.com

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés