bezár
 

zene

2021. 05. 13.
Brad Mehldau Trio a Zeneakadémián
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Brad Mehldau Trio a Zeneakadémián Május 25-én online koncertet ad a Brad Mehldau Trio a Zeneakadémia Nagyterméből – olvasható a Zeneakadémia honlapján. 

Brad Mehldau, a jazz-zongorajáték kortárs megújítója az elmúlt 10 év során több ízben is fellépett Budapesten. A közönség szólóban és zenekarral egyaránt hallhatta, és ezek a koncertek évekig élénken éltek mindenkiben. Mehldau sikeréhez fenomenális technikáján és muzikalitásán túl sokrétűsége is hozzájárul: klasszikus jazztrió-felállásban épp annyira jazztörténeti jelentőségű lemezeket alkotott, mint szólózongorával. A mainstream jazz mellett szívesen dolgozik klasszikus zenészekkel, fúziós jazz-rock duóját működteti Mark Guilianával vagy épp kortárs átdolgozást komponál egy Nirvana- vagy egy Radiohead-számból. Mehldauban vitán felül annyi zeneiség lakozik, hogy az három teljes karrierre elég lenne, viszont az eklekticista hozzáállás mellett egyéni játékmódja és személyisége műfajtól és stílustól függetlenül kiviláglik. Budapesti koncertjén ismét zongoratrió-formációban hallhatjuk, társai a műfaj állócsillagai, Larry Grenadier bőgős és Jeff Ballard dobos lesznek. 

A koncert május 25-én 19:30-tól tekinthető meg a Zeneakadémia Online Koncerttermében, Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján. A részletekért látogasson el ide!

Négyzetes kép a leadben: jazztimes.com

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés