bezár
 

zene

2021. 05. 13.
Brad Mehldau Trio a Zeneakadémián
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Brad Mehldau Trio a Zeneakadémián Május 25-én online koncertet ad a Brad Mehldau Trio a Zeneakadémia Nagyterméből – olvasható a Zeneakadémia honlapján. 

Brad Mehldau, a jazz-zongorajáték kortárs megújítója az elmúlt 10 év során több ízben is fellépett Budapesten. A közönség szólóban és zenekarral egyaránt hallhatta, és ezek a koncertek évekig élénken éltek mindenkiben. Mehldau sikeréhez fenomenális technikáján és muzikalitásán túl sokrétűsége is hozzájárul: klasszikus jazztrió-felállásban épp annyira jazztörténeti jelentőségű lemezeket alkotott, mint szólózongorával. A mainstream jazz mellett szívesen dolgozik klasszikus zenészekkel, fúziós jazz-rock duóját működteti Mark Guilianával vagy épp kortárs átdolgozást komponál egy Nirvana- vagy egy Radiohead-számból. Mehldauban vitán felül annyi zeneiség lakozik, hogy az három teljes karrierre elég lenne, viszont az eklekticista hozzáállás mellett egyéni játékmódja és személyisége műfajtól és stílustól függetlenül kiviláglik. Budapesti koncertjén ismét zongoratrió-formációban hallhatjuk, társai a műfaj állócsillagai, Larry Grenadier bőgős és Jeff Ballard dobos lesznek. 

A koncert május 25-én 19:30-tól tekinthető meg a Zeneakadémia Online Koncerttermében, Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján. A részletekért látogasson el ide!

Négyzetes kép a leadben: jazztimes.com

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

zene

Ha beoltottak, mehetsz koncertre, Izraelben
Tel Avivban szabadtéri koncertet szerveznek a Covid-19 ellen beoltottaknak
Háttérinterjú Csonka Andrással, a Zeneakadémia programigazgatójával versenyekről, művészeti ügynökségekről, a koncerttermek működéséről
Our New Orleans: A Benefit Album for the Gulf Coast
Születésének századik évfordulójára

Más művészeti ágakról

art&design

Kereszt a világ végén Kereszt a világ végén
Keresztes Zoltán oroszországi fényképeiről
art&design

Transzparencia Transzparencia
Majoros Áron Zsolt „Influence/Hatás” című kiállításáról
irodalom

De vajon mi az, ami rejtve marad? De vajon mi az, ami rejtve marad?
A Margó Irodalmi Fesztivál harmadik napja
irodalom

Hangulatjelentés is, igaz is Hangulatjelentés is, igaz is
A Margó Irodalmi Fesztivál második napjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés