bezár
 

film

2009. 07. 03.
Transformerek Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Transformerek Budapesten Jól teljesített, de nem aratott bombasztikus sikert a Transformers: A bukottak bosszúja. Coco Chanel a háttérből figyelt.
Ugyan a Transformers: A bukottak bosszúja tanyázott a heti budapesti nézettségi listák élén, de közel sem aratott olyan elsöprő sikert, mint az USA-ban, ahol a robot-saga legújabb epizódja sorra döntögeti a rekordokat. Odaát röpke öt nap alatt sikerült több mint 200 millió dollárt összegyűjtenie Michael Bay CGI-orgiájának, ehhez képest a fővárosunkban elért első heti 52 millió forintos bevétel igen szerénynek számít. Az előző héten bemutatott, nyílván jóval kisebb elvárásokkal hadba indított Sandra Bullock-film, a Nász-ajánlat is közel ugyanennyit, 42 milliót tudott produkálni.

Az amerikai eredményekkel összevetve a legkontrasztosabb filmízlésbeli különbséget a Terminátor - Megváltás és a Transformers: A bukottak bosszúja összehasonlításból kapjuk. Előbbi idehaza 55 ezer embert vonzott a bemutatójának hetében a mozikba míg utóbbi (ha nem számítjuk a korábbi premieridőpontot), csak 48 ezret. Ez már csak azért is érdekes, mert az USA-ban a Transformers csupán három nap alatt hozott annyit, amennyi a Terminátor összbevétele.

Transformers: A bukottak bosszújaNem józanodtak ki az elmúlt héten a fővárosi mozirajongók. A második helyen továbbra is a Másnaposok tanyázott. Az első heti 35 ezres nézőszám alig változott. A második héten további 27 ezer ember nézte meg a filmet. Ilyen csökkenési ráta mellett szép kilátásai vannak a vígjátéknak.

A negyedik helyre a szűk egy napos vetítési idő ellenére 16 817 fővel a Jégkorszak 3-nak sikerült fölkapaszkodnia, míg az ötödik helyen üde színfoltként egy európai filmet találunk. Audrey Tautou Coco Chanel szerepében próbálja bizonyítani színészi képességeit. Produkciója azonban csak egy szerény, 9941 fős néptömeget motivált a francia mozi megtekintésére.

A jelenlegi top tizes lista legnézettebb filmje az Angyalok és démonok (ezen a héten 8. hely 5,2 milliós bevétel). A Dan Brown-adaptáció eddig csak a fővárosban 177 millió forintot jövedelmezett. A most bemutatásra kerülő Jégkorszak 3-nak azonban minden esélye megvan, hogy túlszárnyalja ezt az eredményt.
nyomtat

Szerzők

-- Sági Róbert --


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Prikler Mátyás: Hatalom

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés