bezár
 

zene

2021. 05. 25.
Két dél-koreai és egy román nyertese van a George Enescu klasszikus zenei versenynek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két dél-koreai és egy román nyertese van a George Enescu klasszikus zenei versenynek A dél-koreai Jeon-min Pak zongorista, a szintén dél-koreai Cse-min Han csellista és a román Valentin Serban hegedűs nyerte a George Enescu nemzetközi klasszikus zenei versenyt, amely az idén rendkívüli módon, részben online, részben fizikai jelenléttel zajlott - közölték hétfőn a szervezők.

A verseny tavaly augusztus végén kezdődött el, akkor online megtartották az első versenyszakaszokat, az elődöntők és a döntők idén májusban zajlottak immár a versenyzők jelenlétével. A megmérettetés vasárnap este ért véget a zongoraverseny döntőjével, amelyben a 30 éves, tanulmányait Hannoverben folytató Jonmin Pak diadalmaskodott.

A csellószekcióban az alig 15 éves Csemin Han nyert, aki az életrajza szerint többek között Perényi Miklós mesterkurzusán is részt vett korábban. A hegedűsöknél román győzelem született, a zsűri a brassói Transilvania Egyetem zeneművészeti karán végzett Valentin Serban teljesítményét tartotta a legjobbnak. Ő tagja a párizsi Les Dissonances zenakarnak és meghívott koncertmestere a Román Ifjúsági Zenekarnak. A fesztivál nyertesei október 15-én a bécsi Musikvereinban fognak koncertezni a Szlovák Rádiózenekarral.

A versenyre, amelynek első két szakasza tavaly augusztus 29. és szeptember 20. között zajlott, az előválogatáson eredetileg 272-en jutottak be, de a koronavírus-járvány miatt végül 205 versenyző mérte össze tudását. Az Enescu-versenyt zeneszerzés kategóriában is megszervezték, ez a szekció már szeptemberben véget ért. A zsűri akkori döntése nyomán az új-zélandi Karlo Margetic és a dél-koreai Cso-jung Cse győzött. A versenyzők elismerésére hivatott, újonnan alapított díjat a spanyol Marc Migó Cortés kapta.
 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Tornyai Péterrel érvényesülésről, külföldi lehetőségekről, a zenei tevékenység sokszínűségéről, célokról

Más művészeti ágakról

irodalom

Helyzetjel - Észak Helyzetjel - Észak
Ibsen a konyhában
Parti Nagy Lajos: Ibusár (Örkény István Színház — Kék Művészügynökség)
irodalom

Hangulatjelentés is, igaz is Hangulatjelentés is, igaz is
A Margó Irodalmi Fesztivál második napjáról
art&design

Hölgymenyét Hölgymenyét
Interjú Verebics Kati festővel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés