bezár
 

irodalom

2021. 06. 07.
Ne csak a fióknak írj! – Fiatal szépírókat várnak a Kóspallagi Írótanyára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ne csak a fióknak írj! – Fiatal szépírókat várnak a Kóspallagi Írótanyára Negyedik alkalommal rendezik a Kóspallagi Írótanya Tábort, augusztus 26–29. között, elsősorban a középiskolás korosztály számára. A műhelymunkák mellett idén szó lesz az erdélyi metamodern líráról, filmkészítésről és irodalmi-kulturális folyóiratokról is. A helyszín szokásosan a kóspallagi rablótanya, a jelentkezéseket július 15-ig várják. 

táborba 15-20 év közötti, fejlődésre, együttműködésre nyitott fiatalok jelentkezését várják, akik szívesen dolgoznának szövegeiken társaikkal és a műhelyvezetőkkel. A tábor ideje alatt szöveggondozó alkalmakra, szerkesztők és kritikusok előadásaira, közös beszélgetésekre is sor kerül.

A jelentkezéshez szükséges egy rövid motivációs levél vagy bemutatkozás csatolása. Vers, próza és kritika kategóriában lehet pályázni, maximum 5 oldalas pályamunkával. Fontos, hogy a pályázati anyag tartalmazzon legalább egy, még nem publikált szöveget.

A jelentkezéseket a kospallagi.irotanya@gmail.com címen fogadják július 15-ig. 

A tábor limitált férőhelyei miatt húsz fiatal fog lehetőséget kapni a részvételre, ezért a beküldött szövegek alapján augusztus 1-ig minden jelentkezőt értesíteni fognak a pályázatok eredményéről. 

A tábor maximális díja 10.000 forint fejenként, amely a szállást, az étkezést és a programok költségét is magába foglalja, ez azonban a beérkezett támogatásoktól függően tovább csökkenhet. A 18 év felettiek védettségi igazolvánnyal vehetnek részt.

A részletes programok a következők:

Augusztus 26.

14.00: Megérkezés és tábornyitás
16.00: Beszélgetés a fiatal erdélyi metamodern líráról, André Ferenc költő, slammer, szerkesztővel, és Selyem Zsuzsával, író, irodalomtörténésszel.
20.00: Vetítés és beszélgetés a Hülye fiatalság – Az egyetemfoglalás egy története című filmről, filmkészítésről, filmírásról Hatala Noémivel, a film rendezőjével, Kemény Lilivel, költő, író, filmrendezővel és Biró Zsombor Auréllal prózaíróval, filmíróval

Augusztus 27.

10.00: Líra-, próza-, és kritikaműhelyek
14.00: Líra-, próza-, és kritikaműhelyek
20.00: Fiatal szerzők és folyóiratok – Beszélgetés Csuhai Istvánnal (Élet és Irodalom), Ágoston Zoltánnal (Jelenkor), Szűcs Anna Emíliával (Nincs online) és Vincze Bencével (f21.hu)

Augusztus 28.

14.00: Művészi beszéd gyakorlatok Dávid Áronnal (rendezőasszisztens, ügyelő, Örkény Színház)
18.00: Kiss Tibor Noé és Terék Anna estje
20.00: Táborzárás

Augusztus 29.

11.00-ig a táborhely elhagyása


Szervezők: Borda Réka, Csete Soma, Vida Kamilla.

Műhelyvezetők:

  • Vers: Csete Soma (költő, kritikus), Vida Kamilla (költő)
  • Próza: Borda Réka (költő, prózaíró)
  • Kritika: Melhardt Gergő (kritikus)

Támogatók: Gesellschaft Helvetia Hungaria, Kazsimér Soma, Bakos Gyöngyi, Szépírók Társasága, Tóth Kinga, Élő Csenge, Halász Rita, Fehér Renátó.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Jól rontani Jól rontani
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 2. nap
irodalom

Két napig a test körül Két napig a test körül
A Test-symposium – Irodalom, elmélet és kritika című konferenciáról
irodalom

Forradalmi irónia Forradalmi irónia
Vida Kamilla: Konstruktív bizalmatlansági indítvány – Magvető, 2021.
irodalom

Mesterséges intelligencia és digitális örökség Mesterséges intelligencia és digitális örökség
A Digitális Örökség Nemzeti Laboratórium (DH-LAB) bemutatkozó online konferenciájáról

Más művészeti ágakról

zene

Ha beoltottak, mehetsz koncertre, Izraelben
Tel Avivban szabadtéri koncertet szerveznek a Covid-19 ellen beoltottaknak
Háttérinterjú Csonka Andrással, a Zeneakadémia programigazgatójával versenyekről, művészeti ügynökségekről, a koncerttermek működéséről
art&design

Hölgymenyét Hölgymenyét
Interjú Verebics Kati festővel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés