bezár
 

zene

2021. 06. 07.
Júniustól közönség előtt folytatódnak a Cziffra100 programja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Júniustól közönség előtt folytatódnak a Cziffra100 programja Júniustól közönség előtt folytatódnak a Cziffra100 programjai, 7-én Bősze Ádám tart zenetörténeti előadást, 9-én Borisz Berezovszkij és Balázs János ad zongoraestet.

Liszt Ferenccel a középpontban kezdődik Bősze Ádám hétalkalmas szórakoztató zenetörténeti előadássorozata június 7-én a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban. Június 9-én Borisz Berezovszkij és Balázs János Liszt és Cziffra életművének egy-egy fontos darabját, parafrázisokat, szólózongora műveket és négykezeseket ad elő a MOM Kulturális Központban. A hangversenyt a közönség Budapesten már élőben élvezheti, az esten adják át a Cziffra Fesztivál díjait is.

Báresten idézik meg június 10-én Cziffra György azon korszakát, amikor bárokban kényszerült játszani. Táncra nem lesz lehetőség, de az autentikus bárhangulatot a Kossuth-díjas Hot Jazz Band, valamint Sárközy Lajos és zenekara garantálja.

Június 15-én Lajkó Félix és Balázs János ad koncertet a pécsi Kodály Központban, a Klassz.Kamaralépcső sorozatban – június 19-én és 26-án – a Solti György Zeneiskola növendékei mutatkoznak be a Hegyvidéki Kulturális Szalonban.

Június 25-én a Hegyvidéki Kulturális Szalonban vetítik a Cziffra Györgyről szóló A Virtuóz című filmet. Havas Miklóssal, a film producerével és forgatókönyvírójával, valamint Kékesi Attilával, a film rendezőjével Menyhárt Éva beszélget.

Június 27-én Miklósa Erika és Balázs János ZongOpera című szabadtéri koncertjére várják a közönséget a szentendrei MűvészetMalomban, június 28-án Tompos Kátya és Balázs János ad közös estet Zalaegerszegen. Páratlan nemzetközi összefogással valósulnak meg a Cziffra100 külföldi eseményei is összesen 15 országban, 36 különböző városban. Pristinában a Chopin Fesztivál meghívására ad szólóestet június 10-én Kovács Gergely zongoraművész, a Cziffra Fesztivál Tehetség-díjasa.

Szatmárnémetiben a Dinu Lipatti Állami Filharmónia felkérésére játssza Balázs János Liszt Esz-dúr zongoraversenyét június 11-én Horváth József vezényletével. Az est műsorán szerepel továbbá egy ritkán játszott romantikus szerző, Kalinnyikov 1.szimfóniája.

A Cziffra György-emlékév február 9-én indult útjára online koncertekkel, júniustól pedig a nyári programsorozatra már a közönséget is várják az ország számos pontján. Cziffra György világhírű zongoraművész születésének 100. évfordulóját Magyarország kormánya Cziffra György-emlékévvé nyilvánította, az UNESCO pedig felvette a közösen ünnepelt évfordulók sorába. Az emlékév művészeti vezetője Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész, a Cziffra Fesztivál alapítója. Az emlékév célja, hogy felidézze a világhírű zongoraművész munkásságának szellemi és művészi örökségét, nagyobb fókuszba helyezve a romantikus zongorajáték és az improvizáció hagyományát; teret engedjen az előadói szabadságnak és támogassa a fiatal művészgenerációt.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

zene

Ha beoltottak, mehetsz koncertre, Izraelben
Tel Avivban szabadtéri koncertet szerveznek a Covid-19 ellen beoltottaknak
Nagy Ákos zeneszerzővel Lineaments I. című lemeze kapcsán beszélgettünk

Más művészeti ágakról

gyerek

Öt budapesti séta egy füzetben
Ingyenes program a Deák17 Galéria jóvoltából az egész családnak
Nagy Viktor Oszkár: Becsúszó szerelem


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés